Зростання середньої зарплати в Україні призвело до зростання заборгованості роботодавців перед співробітниками. Згідно з даними Державної служби статистики, станом на 1 серпня українські підприємства заборгували працівникам 3,4 млрд грн, що на 8,1% більше, ніж минулого місяця (3,15 млрд грн).

Читайте Знай в Google News!

Як свідчать дані, більшу частину цієї суми склали борги із зарплати економічно активних підприємств – 2,18 млрд грн, що на 12,2% більше, ніж станом на 1 липня (1,94 млрд грн).

Підвищення зарплати, скріншот: YouTube
Підвищення зарплати, скріншот: YouTube

Серед регіонів найбільша заборгованість із зарплати зафіксована у:

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще
  • Донецькій області - 753,263 млн грн;
  • Дніпропетровській області - 445,931 млн грн;
  • Харківській області - 504,406 млн грн.

Раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів про плани подальшого підвищення заробітних плат. Згідно з його словами, вже до 22 року очікується значне зростання середньої зарплати в Україні. Глава уряду заявив, що планується довести рівень середньої заробітної плати в нашій країні до 15 000 гривень. Про це Шмигаль написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Шмигаль, фото delo.ua
Шмигаль, фото delo.ua

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, названо ймовірну причину обстрілу автобуса під Харковом: "Лють і несправедливість"

Як повідомляв портал "Знай.ua", Сніжана Єгорова після скандалу пішла у поліцію: "Мені і моїм дітям погрожували"

Також "Знай.ua" писав, що погода дуритиме голови українцям то теплом, то прохолодою: коли чекати осінь