Попри гучні заяви міністра інфраструктури України та, власне, самого президента України Володимира Зеленського, про початок опрацювання у русі зменшення тарифів на розмитнення авто на іноземних номерах, питання провисає в повітрі вже близько року. І, по суті, єдиною позитивною зміною, подарованою власникам євроблях за часів правління "Зе-команди" стало лише відтермінування космічних штрафів до 170 тис грн, прийнятих за часів попередньої влади. Втім, що стосується безпосередньо вартості розмитнення машин із єврономерами, то ситуація й досі не змінилася, тож увесь цей час активісти не припиняли боротися. Чергова, і напевно, одна з наймасовіших акцій запланована на 2 вересня – о 6:00 під стінами Верховної Ради зберуться тисячі учасників ГО "АвтоЄвроСила", які, у разі чергового провалу тематичного законопроекту, візьмуться за "зелену артилерію". Подробиці дізнавалися Знай.ua.

АвтоЄвроСила, мітинг - фото Знай.ua
АвтоЄвроСила, мітинг - фото Знай.ua

"Зелена образа" парламентарів та загроза обмеженням волі керівника АЄС

Як писав Знай.ua, одна з плідних зустрічей представників команди нинішнього президента з активістами ГО "АвтоЄвроСила", Нацполіцією, Державною митною службою, МВС України та Державною фіскальною службою відбулася рівно рік тому – 21 серпня 2019 року.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Проте, після цього діалогу, що проходив в будівлі Міністерства інфраструктури, жодних вагомих кроків з боку влади, по суті, так прийнято і не було.

АвтоЄвроСила, мітинг євробляхерів - фото Знай.ua
АвтоЄвроСила, мітинг євробляхерів - фото Знай.ua

Мало того, "образа" нардепів, за словами співзасновника ГО "АвтоЄвроСила", може обернутися реальним строком для керівника ГО "АЄС" Олега Ярошевича.

"Близько тижня тому ми заявили, що у разі, якщо депутати нас знову обмануть, ми готові обливати їх зеленкою. За нашими джерелами, депутати образилися і вирішили написати колективний лист про "погрозу життю та здоров'ю народного депутата" – ми чекаємо, що сьогодні може бути висунута підозра та обмеження свободи із подальшим обмеженням свободи Олега Ярошевича. Так от, ми готові обливати депутатів зеленкою, якщо вони знову обдурять і знову не приймуть законопроект про Доступне розмитнення № 3704", – повідомляє співзасновник ГО "АвтоЄвроСила" Олександр Чернявський.

Я теж готовий облити зеленкою депутатів, якщо знову обдурять та не приймуть законопроект про Доступне Розмитнення (3704). Зарештуйте мене теж, як Олега Ярошевича. #ні_репресіям_так_розмитненню #зеленка_не_зброя #free_yaroshevych

Geplaatst door Alexander Chernyavskiy op Maandag 31 augustus 2020

Як вдалося дізнатися Знай.ua, до акції мають долучитися тисячі учасників ГО "АвтоЄвроСила" усіх областей України. До речі, вони не покинуть меж Урядового кварталу впродовж кількох днів – допоки нардепи не проголосують за вирішальний законопроект.

"У вівторок відбудеться розгляд нашого питання на комітеті. А в середу нардепи мають голосувати за законопроект, на який чекають десятки тисяч українців, вже у сесійній залі. Що ж стосується, безпосередньо, головних положень підготовленого законопроекту № 3704, то єдиним недоліком є те, що у ньому не дуже гарно пророблені пільги – їх частково "порізали". Проте, найголовніше, що в документі прописана відміна акцизу – якщо раніше розмитнення "доступних" автомобілів обходилося українцям у 300 % від вартості машини, то з його затвердженням буде 30 %", – зазначає Олександр Чернявський.

АвтоЄвроСила, мітинг євробляхерів - фото Знай.ua
АвтоЄвроСила, мітинг євробляхерів - фото Знай.ua

Ми і надалі слідкуватимемо за ситуацією в столиці, тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.