Ексглава Міністерства охорони Здоров'я України Уляна Супрун на своїй сторінці в Facebook опублікувала великий пост, присвячений тому, що в програмі медичних гарантій напрямок медичної допомоги при інсульті або інфаркті в пріоритеті. Причиною є те, що швидка і правильна допомога може врятувати людині життя і зберегти шанси на краще одужання і повноцінну якісне життя після.

Читайте Знай в Google News!

Супрун розповіла, що з квітня Національна служба здоров'я України виплатила медичним закладам за надання допомоги пацієнтам з інфарктом та інсультом понад 642 млн гривень.

Що саме входить в пакети?

  • Діагностика (КТ, МРТ, ангіографія, екстрені лабораторні дослідження)
  • проведення тромболітичної терапії (при інсульті)
  • стентування (при інфаркті)
  • цілодобовий моніторинг стану в реанімації
  • медична реабілітація в гострому періоді
  • лікарські засоби з Національного переліку основних лікарських засобів
  • витратні матеріали, ліки та медичні засоби, які закуповуються централізовано за кошти платників податків (наприклад, стенти)
  • харчування в стаціонарних умовах

Для отримання медичної допомоги потрібно викликати екстрену медичну допомогу за номером 103, бригада ж повинна доставити пацієнта в той медушкодження, яке уклало договір на надання послуг з лікування інфаркту та інсульту. Відповідальність місцевої влади-потурбується про те, щоб розробити відповідні маршрути пацієнта.

" так само і в разі інфаркту міокарда. Головне завдання в цьому випадку-максимально швидко відкрити заблокований посудину. Якщо це зробити за 2 години від первинного прояву симптомів, то інфаркт не встигає завдати великої шкоди міокарду (серцевому м'язі)", - стверджує Супрун.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

У разі інсульту чи інфаркту швидка і правильна медична допомога може врятувати життя людини та зберегти її шанси на...

Geplaatst door Уляна Супрун op Maandag 31 augustus 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Супрун нагадала про методи захисту від вірусу, однієї маски недостатньо.

Як повідомляв Знай. ua, Супрун дала важливі поради батькам"лунатиків".

Також Знай. ua писав, що Супрун розповіла про унікальні властивості кефіру, головні особливості "кислого" молока.