Синоптики запевняють, що як мінімум кілька тижнів українцям не знадобляться теплі речі, оскільки погода буде літньою. Зазвичай, температурне літо закінчується 11 вересня, однак не цього року. Антициклон приніс в Україну сонячну, суху і жарку погоду, якої повинно вистачити на весь місяць.

Читайте Знай в Google News!

За словами провідного синоптика відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Романа Мурмило, причиною чергового потепління є суха спекотна повітряна маса, яка прийде в Україну з території Північного Кавказу, Кубані, Південного Поволжя і Прикаспійської низовини.

Погода в Україні, фото з відкритих джерел
Погода в Україні, фото з відкритих джерел

1 вересня буде сухо і жарко. Вдень на більшій частині території країни повітря буде прогріватися до + 35 °С, а на півдні і сході — аж до +37 °С.більш того, значних змін в погоді не чекаємо до 7 вересня.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

"Така погода - суха і спекотна — збережеться приблизно до 5-6 вересня. Далі температура трохи спаде, приблизно на п'ять градусів, але все одно буде вище кліматичної норми для цього періоду. Істотного похолодання у вересні не очікується, як і серйозних опадів",- каже у коментарі "Вістям" синоптик.

Завідувач відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух зазначає, що не буде великих сюрпризів і в жовтні. Можна чекати традиційних туманів і заморозків вночі, але вдень буде плюсова температура.

Прогноз погоди, фото: pixabay.com
Прогноз погоди, фото: pixabay.com

"Осінь буде теплою і сухою, тенденції до потепління клімату у нас проявляються все сильніше. Цього року вісім місяців, за винятком квітня-травня, були аномально теплими. І очікується, що цей тренд залишиться. За оцінками метеорологів, 2020 рік може виявитися найтеплішим за весь період спостереження. Але при цьому буде спостерігатися серйозний дефіцит вологи",- розповідає Віра Балабух.

Наприкінці вересня - початку жовтня почне заходити холодне повітря. Однак, зі слів метеоролога, ймовірність цього невелика. Водночас друга половина осені може принести сюрпризи у вигляді мокрого снігу, але при цьому на тлі нетипової для цього періоду досить високої температури.

З настанням зими, українців чекають невеликі морози, відлиги, крижані дощі і, на жаль, відсутність повноцінного снігового покриву, що знову негативно позначиться на водних ресурсах і ранніх польових культурах.

Прогноз погоди, фото: pixabay.com
Прогноз погоди, фото: pixabay.com

Проте, за розрахунками народного синоптика Леоніда Горбаня, теплого вересня цього року не буде, в жовтні температура опуститься нижче нуля і випаде сніг, а листопад очікується більш-менш теплим.

"У вересні тільки в перший тиждень буде тепло, а потім похолодає, і весь місяць температура постійно коливатиметься. Більш того, це буде дуже дощовий місяць: кількість опадів складе на півночі і в центрі — 45-55 мм, на півдні країни — 18-22 мм, а на сході — 25-32 мм. Температура на початку вересня на півдні і сході країни ще триматиметься вдень на рівні +25...+27°C, на півночі вже буде прохолодніше — +20...+24°C. А вже в другій половині місяця вдень температура не підніматиметься вище +20 °C, а вночі опуститься до +2...+4°C. Втім, будуть у вересні і теплі дні: в середині місяця денна температура сягатиме + 19...+ 21°C.",- Леонід Горбань.

Згідно з його прогнозом, кількість опадів знизиться. Температура на півночі і в центрі України на початку і в середині місяця коливатиметься від найнижчої вночі до +4...+ 5 °С до найвищої вдень у +16...+18 °С. У другій половині жовтня температура на більшій частині території, крім півдня, опуститься до -2...-4 морозу і піде сніг.

Листопад, як обіцяє синоптик, буде переважно теплим з незначними морозами і опадами у вигляді снігу і дощу. А ось зима може бути як аномально теплою, як це було цього року, так і помірно холодною, але її початок буде досить м'яким.

Прогноз погоди, фото: pixabay.com
Прогноз погоди, фото: pixabay.com

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, названо ймовірну причину обстрілу автобуса під Харковом: "Лють і несправедливість"

Як повідомляв портал "Знай.ua", українці отримають пенсії за героїчно загиблих в АТО родичів, у ПФУ розповіли про нарахування

Також "Знай.ua" писав, що погода дуритиме голови українцям то теплом, то прохолодою: коли чекати осінь