Майже 74% опитаних людей по всьому світу заявили, що готові отримати вакцину від коронавірусної інфекції коли вона вийде. Як повідомляє CNN, про це свідчать дані опитування, які проводила компанія "Ipsos" для Всесвітнього економічного форуму.

Читайте Знай в Google News!

Результати опитування показали, що 74% всіх опитаних дорослих отримали б вакцину, якби вона була доступною.

Найбільша підтримка вакцинації була в Китаї, де 97% опитаних готові робити щеплення. А ось найменше вакцинуватися хочуть жителі Росії, там" за " проголосувало всього 54% людей. Серед американців інтерес до вакцини виявили 67%.

При цьому був якийсь відсоток тих, хто добровільно і категорично відмовляється від вакцинації, навіть якби вона була у вільному доступі. Серед них 60% бояться побічних ефектів, а 37% - не вважають, що це буде ефективно. Тільки 40% всіх респондентів очікують, що вакцина стане доступною в цьому році.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Відзначається, що експерти висловили стурбованість тим, що більше чверті людей у всьому світі не отримають вакцину.

"дефіцит довіри до вакцин в 26% досить значний, щоб поставити під загрозу ефективність впровадження вакцини від коронавірусу", — заявив Арно Бернаерт, керівник відділу формування майбутнього здоров'я та охорони Здоров'я Всесвітнього економічного форуму.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Шмигаль прогнозує рекордну кількість заражених вже в кінці вересня.

Як повідомляв Знай. ua, Ляшко приголомшив українців "причиною" пандемії.

Також Знай. ua писав, що Степанов похвалив українських медиків за боротьбу з коронавірусом.