З'явилися сумні новини про те, що деяким українцям можуть припинити виплати субсидій. Якщо громадянин не мав право на субсидію, але користувався нею, то гроші доведеться повернути.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки заяві радника міністра соціальної політики Миколи Шамбора.

"Буде припинено виплати тим, хто не подав деякі документи, приховав свої певні доходи або доходи для того, щоб отримати субсидію. Йдеться про припинення виплат або про повернення тих сум, які було призначено неправомірно", - розповів чиновник.

Субсидія в Україні, скріншот: YouTube
Субсидія в Україні, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні готується революція у житловій сфері В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Втім, тут є винятки, каже представник Мінсоцполітики: "Щоб отримати субсидію, потрібно подати заяву і декларацію про свої доходи (до органів соцзахисту - Ред.). Якщо помилився працівник служби, то від людини нічого не заберуть, бо помилився не він. Якщо людина неправильно подала документи, то це вже інша справа. Якщо людина подає декларацію і забула про доходи — це вже не зовсім правомірна дія".

За словами Шамбора, поки відомство проводить додаткові перевірки. Зокрема, дані податкової служби, щоб отримати інформацію про всі доходи людини.

"минулого року ми перевірили одержувачів малозабезпечених сімей. Зараз будемо проводити ширшу перевірку тих, хто отримує субсидії", - повідомив радник міністра соцполітики.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, у Тернополі роботодавців обкладуть драконівськими штрафами за зарплати в конвертах.

Як повідомляв Знай.uа, догляд, хоспіс та адаптація: Мінсоцполітики озвучило головні послуги для пенсіонерів.

Знай.uа писав, мінімалку підвищать, але грошей не додасться: як заповітні 5 000 гривень зроблять українців ще біднішими.