Не у всіх регіонах України 1 вересня видалось спокійним. Деякі класи відправляють на карантин, а батьки панікують через загрозу зараження.

Читайте Знай в Google News!

Так, у Бердянську Запорізької області школяр прийшов до школи з коронавірусом.

COVID-19 був підтверджений ПЛР-тестом в Запорізькому обласному лабораторному центрі МОЗ України. Про це повідомили в прес-службі Бердянської міської ради. Клас, в якому виявили захворювання, відправили на самонавчання до 17 вересня.

Наразі проводиться розслідування і визначається коло осіб, з якими дитина спілкувалася.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Школа, фото Hromadske
Школа, фото Hromadske

Коронавірус виявили випадково під час планового тестування батьків і всієї родини. У дорослих тест виявився негативним, а у дитини – позитивним.

Подібна ситуація сталася в Києві. У двох вчителів навчальновиховного комплексу "соціум" підтвердився діагноз COVID-19, і вся школа пішла на карантин.

Батьки в паніці, адже з початком навчального року в рази зростає ризик підчепити коронавірус. У деяких школах батькам дають підписати папір, в якій зазначено, що школа не несе відповідальності за поширення коронавірусу. Бланк такого документа розмістила в співтоваристві "Батьки SOS" Наталія Мошко.

"Я от чесно, не розумію, це правильно таке підписувати, коли дитина проводить в школі стільки часу?"- обурилася мама з Київської області.

Документи такого штибу також змушують підписувати і педагогів, як зазначають вчителі – під страхом звільнення. У документі сказано, що викладачі відмовляються від претензій до навчального закладу, беруть на себе повну відповідальність і виходять на роботу під свій власний ризик. Адвокати стверджують, що такий папір порушує норми міжнародного і національного права в частині проходження, а значить – незаконна.

Скріншот повідомлення
Скріншот повідомлення

Скріншот повідомлення
Скріншот повідомлення

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Дніпрі продовжують проводити дезінфекцію під'їздів житлових будинків від коронавірусу COVID-19.

Як повідомляв портал "Знай.uа", 31 серпня, в Україні оновлено карантинні зони. "Червоний" рівень встановлено у 21 адміністративно-територіальній одиниці.

Також, "Знай.uа" писав, що професор, який передрік пандемію, розповів про синдром covid-стресу.