Навесні 2014-го росіяни забрали в України переважну більшість українського флоту. Старшому мічману Олександру Бойчуку теж запропонували перейти на бік Росії в обмін на соціальні блага. Командир "Генічеська" пообіцяв поміркувати, вигравши таким чином час для маневру. Український екіпаж спробував утекти, забравши з собою й мінний тральщик. Та втікачів наздогнали на швидкісних катерах і жорстоко побили. Про те, як зараз живе командир "Генічеська" пише Христина Коціра у Фейсбуці.

Читайте Знай в Google News!

"Росіяни обіцяли йому золоті гори: в 5 разів вищу зарплату, власне житло, всякі бонуси. Обкручували кілька днів з усіх сторін. Він послав окупантів лісом. І одного дня в березні 2014-го (пам‘ятаєте, що тоді було в Криму?) командир мінного тральщика «Генічеськ» Олександр Бойчук зібрав свою команду і сказав: а давайте, втечемо. Разом з тральщиком ясна річ. Втекти не вдалося, «зелені чоловічки» їх зупинили, побили добряче, тральщик повернули до берега, а Олександру дали два дні, щоб забрався з Криму. І він з дружиною, теж військовою, виїхав. Що можна було з собою забрати в машині, можете уявити.", - йдеться у повідомленні.

Морський флот, скріншот: YouTube
Морський флот, скріншот: YouTube

Виявляється, з колишніх товаришів Олександра багато хто лишився і перейшов на службу до росіян, навіть його кум. Квартиру куму росіяни дали, як і обіцяли. Олександра ж спочатку відправили на службу в Очаків, потім - в Бердянськ.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"7-мий рік після Криму вони живуть по знімних хатах. Нє, не подумайте, Саша не нарікає, не шкодує, не скаржиться. В нього совість чиста, а це - багато. Але сидимо ми вчора за столом в моїй власній кухні, моїй власній квартирі, і мені соромно і боляче, що в мене житло є, а в нього нема. За країну соромно. Бо ми вміємо «пишатися», розгортати найвищі, найдовші стяги, влаштовувати пишні дійства з нагоди Дня незалежності, а людям не вміємо віддавати честь і шану. Ну, хіба що медальки вішаємо. Вміємо розказувати, яка шанована професія «військового» і тд. А по факту?", - пише авторка.

Скріншот: Facebook / Христина Коціра
Скріншот: Facebook / Христина Коціра

"Скільки тих, хто служив у Криму, лишилися вірними присязі? Небагато! І вони побираються по чужих гуртожитках-хатах! Ну, невже держава Україна не може забезпечити таких людей житлом і таким чином продемонструвати: ось, ми цінуємо, ми дякуємо! P.S. Після того, як Бодя зняв про Олександра і про «Генічеськ» фільм, до капітана звернувся один комерційний канал - ми зробимо про вас матеріал і назбираємо вам гроші на житло. Саша на пропозицію відповів: «А чого про мене і чого гроші мені збирати? Так, в мене нема житла, але цілі руки-ноги, а в багатьох їх нема, збирайте гроші для них»...", - йдеться у повідомленні.

Росіяни обіцяли йому золоті гори: в 5 разів вищу зарплату, власне житло, всякі бонуси. Обкручували кілька днів з усіх...

Geplaatst door Христина Коціра op Donderdag 27 augustus 2020

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Ніцой розлютила обрана МОН тема для першого уроку школярів: "Виховати універсальну рабсилу"

Як повідомляв портал "Знай.ua", українці отримають пенсії за героїчно загиблих в АТО родичів, у ПФУ розповіли про нарахування

Також "Знай.ua" писав, що погода дуритиме голови українцям то теплом, то прохолодою: коли чекати осінь