Національний банк України з 1 жовтня планує виводити з обігу монети номіналом в 25 копійок, банкноти зразка до 2003 року і паперові банкноти 1 і 2 грн і монети 1 грн зразка 1996 року.
Читайте Знай в Google News!

Так, з 1 жовтня монетами 25 копійок розплатитися на касі магазину вже не вийти. При цьому до 30 вересня 2021 року можна здати їх в усі банки, а до 30 Вересня 2023 року – в НБУ, Ощадбанк, ПриватБанк, Райффайзен Банк Аваль, ПУМБ.

Також з 1 жовтня не можна буде розплатитися всіма банкнотами зразка до 2003 року, їх також можна обміняти в банку.

НБУ збирається виводити з обігу старі банкноти 1 і 2 грн і монету номіналом 1 грн, які ввели в 1996 році. Зараз таких банкнот лише 2% і ними майже не користуються.

Таке рішення прийняли для оптимізації монетно-готівкового ряду. Такі зміни не призведуть до втрат, але зменшать витрати банків, тому що тепер створення монет дорожче їх номіналу.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Крім того, зміни повинні спростити розрахунки і підвищити якість готівки в обігу.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, за оцінками провідних світових банків у 2021 році очікується падіння курсу долара на світових ринках.

Як повідомляв портал Знай.иа, в Україні американська валюта в 2020 році, в середньому, буде тримати позначку в 28,85 гривень за одну американську купюру. А ось під кінець року - 29,5 гривень за долар.

Також портал Знай.иа писав, що МВФ спрогнозував реальний ВВП України на 2023-2025 роки.