Кабмін готується підвищити виплати українським пенсіонерам, а також запровадити додаткові статті витрат на потреби літніх людей.

Про це заяви прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. За його словами, протягом 2021 року проведуть загальну індексацію пенсій, а також передбачаються повторні виплати тим з них, котрі досягли віку 75 років і вище.

Денис Шмигаль-фото з відкритих джерел
Денис Шмигаль-фото kmu.gov.ua

Крім того, наступного року передбачено розпочати запуск накопичувальної пенсійної системи, але вона поки що діятиме в експериментальному режимі. Українці зможуть робити особисті накопичення, відкладаючи по 2% від загального заробітку.

пенсіонери, фото: Уніан
пенсіонери, фото: Уніан

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"У майбутньому це єдиний шлях забезпечити українців гідними пенсіями. Іншого шляху у нас на даний час немає", - запевнив Шмигаль.

Втім, точні дати запровадження тестової версії цього режиму міністр поки що не назвав.

Пенсіонерка, фото: youtube
Пенсіонерка, фото: youtube

Що стосується обіцяного у 2020 році підвищення, то Шмигаль радить на нього не чекати: мовляв, пенсії цього року вже були проіндексовані і повторно цього не станеться. Незначне підвищення з осені отримають лише ті, чиї виплати прив'язані до мінімальної зарплати (з 1 вересня мінімалка становить 5 тисяч гривень). Загальна кількість тих, хто може розраховувати на доплату - близько 1.5 мільйони пенсіонерів.

Нагадаємо, у Раді хочуть змінити правила купівлі і продажу квартир.

Як повідомляв Знай.ua, Комаровський порадив викладачам дієві засоби захисту від Covid-19.

Також Знай.ua писав, що в Україні скорочують кількість призовників.