Педофільний скандал стався в Одеській області. Головного лікаря будинку дитини в Ізмаїлі Віктора Проценка звинуватили в розбещенні підопічних сиріт від 5 до 7 років.

Читайте Знай в Google News!

Про це написала у соцмережі facebook активістка Зоя Мельник.

Про насильство над дітьми в поліцію повідомила медсестра дитячого будинку, яка виявила характерні тілесні сліди у дітей в районі геніталій, три дівчинки розповіли їй, що головлікар Проценко забрав їх з прогулянки, відвів у свій кабінет, де торкався "до пісі" і "показував свій пісюн".

Медсестра сама бачила, як Проценко забрав дітей з ранкової прогулянки і повернув їх ближче до обіду, після чого нею і було виявлено не стандартний стан статевих органів.

Популярні новини зараз
Тарифи на світло дотягнуть до європейського рівня: без субсидії не вижити 40% знижки на продукти: "Ощадбанк" здивував новою карткою та її можливостями Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Здавалося б, при отриманні такої інформації місцева поліція зобов'язана негайно виїхати на місце, провести заходи і вилучити докази, але замість цього місцеві копи просто викликали Проценко для бесіди у відділ поліції, після чого головлікар зник на деякий час.

"Вже пізніше в супроводі адвоката він прийшов давати свідчення в стилі "нічого не знаю, нічого не було". Інформацію про вчинення злочину внесли до ЄРДР (реєстру кримінальних справ) через майже два тижні (!) після скарги. (зобов'язані внести протягом доби). А причиною цьому хіба не кумівство?", - йдеться у повідомленні.

Автор зазначає, що дитячий будинок входить в структуру Департаменту охорони здоров'я Одеської обласної державної адміністрації, директор якого здійснює контроль за його діяльністю і несе пряму відповідальність.

За перебуванням дітей в будинку дитини, крім головлікаря відповідає служба У СПРАВАХ ДІТЕЙ м Ізмаїл в особі її начальника.
Це прямо прописано в законах.

Скріншот повідомлення
Скріншот повідомлення

Скріншот повідомлення
Скріншот повідомлення

Скріншот повідомлення
Скріншот повідомлення

Також автор розповідає, чому справу про порушення прав трьох сиріт будуть валити на закриття.
1. Дружина головлікаря - Проценко Аурелія Павлівна - екс начальниця управління охорони здоров'я м. Ізмаїл, яка досі веде медичну практику і має вплив у медичній сфері Ізмаїла.
2. Начальниця служби у справах дітей Ізмаїла-Єнакієва Тетяна Іванівна, є не тільки «гарантом» прав сиріт містяться в будинку дитини, а й за наявною інформацією є другом сім'ї Проценко.
3. Чоловік начальниці служби у справах дітей-Єнакіїв Віктор Іванович працює на посаді заступника начальника поліції Ізмаїла.
4. Директором Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації є Одарій-Захар'єва Наталія Вікторівна, чоловік якої працює в прокуратурі Одеської області на посаді прокурора відділу процесуального керівництва при провадженні досудових розслідувань органами поліції.
5. Зятем головлікаря Проценка є дубовий Андрій Сергійович-екс-депутат м. Ізмаїл, син екс-депутата М. Кілія Сергія Дубового і племінник екс-депутата Верховної Ради Дубового Олександра.
За інформацією від персоналу будинку дитини, станом на вчора документи про відсторонення Проценка з посади не надходили, а дітей вже просто затягали, з питаннями про подію, замість їх допиту за участю кваліфікованого психолога, з дітьми про подію говорять все підряд, мабуть ці люди не чули про вторинну травму дітей пережили сексуально насильство.

Автор зауважує, що фактично психіку дітей ґвалтують при безглуздих розпитуваннях. За її словами, з реальних розкладів цієї історії виникає ряд питань:
- з якої причини начальниця служби Єнакієва закривала очі на утримання дітей у Будинку дитини понад встановлений законом термін?
- чому директор Департаменту охорони здоров'я Одарій-Захар'єва не бачить, що й інші десятки дітей утримуються в дитячому будинку незаконно?
- чому Мусієнко Денис Володимирович-заступник губернатора з гуманітарних питань досі не організував моніторинг чи розслідування діяльності цієї дитячої дитини на чолі з Проценком?

"І ось враховуючи всі ці обставини, я думаю, що три зовсім маленьких дівчинки-сироти не зможуть чинити опір такій кількості чиновників, які всіляко небажають чинити по совісті", - резюмує автор.

Педофильный скандал в Одесской области. Можно ли надеяться на объективное расследование? Проценко Виктор Николаевич –...

Geplaatst door Zoya Melnik op Woensdag 2 september 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше київські пельмені на Бессарабці вляпалися в огидний скандал: "Фу, як бридко!".

Як повідомляв портал Знай.uа, скуштувала у п'ятьох хлопців: Українська піцерія викликала гнів рекламою для дорослих.

Також портал Знай.uа писав, що Порошенко їдко висміяв Зеленського в рекламі: "Україна це ми".