Громадяни України мають право не просто продовжити працювати на пенсії, а й відстрочити її виплату. Для цього розробляється механізм, згідно з яким державні службовці зможуть виходити на пенсію пізніше, ніж у 65 років.

Читайте Знай в Google News!

Зараз державні службовці повинні виходити на пенсію в 60 років. Якщо вони хочуть працювати далі, то за спеціальним наказом вік виходу на заслужений відпочинок можуть продовжити до 65 років. Зараз же в "Слузі народу" розглядають можливість прибрати зазначені обмеження.

Українські пенсіонери, скріншот: YouTube
Українські пенсіонери, скріншот: YouTube

Мова йде про відстрочку самого звільнення через вихід на пенсію, при цьому сам пенсійний вік і виплату пенсії переносити не будуть. Українці мають право не лише продовжити працювати на пенсії, а й відстрочити її виплату.

Популярні новини зараз
Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Юрист Олександр Плахотник, як пише "Главком", підкреслив, що за кожен місяць відстрочки пенсії її розмір збільшується на 0,5%. При цьому, якщо відстрочити пенсію більш ніж на 5 років, надбавка за кожні 12 місяців складе 0,75%. Наприклад, якщо вийти на пенсію в 63 роки, розмір пенсії збільшиться на 18%. Водночас за неповний місяць доплачувати не будуть.

"Особі, яка набула право на пенсію за віком відповідно до цього Закону, але після досягнення пенсійного віку виявили бажання працювати і отримувати пенсію з більш пізнього віку, пенсія за віком призначається з урахуванням страхового стажу на день звернення за призначенням пенсії з підвищенням розміру пенсії за віком", – йдеться в законі.

Українські пенсіонери, фото - znaj.ua
Українські пенсіонери, фото - znaj.ua

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Лариса Білозір з групи "Довіра" засвітила у Раді сумочку від бренду Hermès Kelly за $10 тисяч

Як повідомляв портал "Знай.ua", українці отримають пенсії за героїчно загиблих в АТО родичів, у ПФУ розповіли про нарахування

Також "Знай.ua" писав, що донорів крові жорстко каратимуть за обман: чим обернеться подання неправдивої інформації про здоров'я