Доктор Євген Комаровський пояснив батькам, як привчити дитину бути фізично активною. Він радить обрати відповідний для дитини та її віку вид спорту, слідкувати за її самопочуттям і головне - не перестаратися. Про це Комаровський написав в Інстаграмі.

Читайте Знай в Google News!

Комаровський назвав 11 способів привчити дитину бути фізично активною:

Євген Комаровський, скрін з відео
Євген Комаровський, скрін з відео

1. Поговоріть з лікарем вашої дитини. Він допоможе зрозуміти, чому важлива фізична активність. Лікар також запропонує вид спорту або інше активне заняття, яке найкраще підійде для вашої дитини.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини
Показати ще

2. Знайдіть цікаве заняття. Допоможіть дитині знайти спорт, яким він захопиться. Чим більше йому сподобається ця діяльність, тим більша ймовірність, що він продовжить її і дорослим. Залучіть до цієї активності всю сім'ю - щобільше, це відмінний спосіб провести час разом.

3. Виберіть діяльність, яка підходить для розвитку дитини на цей момент. Наприклад, 7-8-річна дитина не готова до важкої атлетики, чи бігу на 3 милі. Але футбол, їзда на велосипеді і плавання цілком йому підійдуть.

4. Плануйте завчасно. Переконайтеся, що у вашої дитини є час та сили для занять спортом.

5. Забезпечте безпечне середовище. Ви повинні бути впевненими, що обладнання і місце для занять спортом, чи, наприклад, танцями, безпечні. Постарайтесь, щоб одяг вашої дитини для спортивних, чи інших активних занять був зручним і доречним.

6. Забезпечте вільний доступ до спорядження та ігор. Маленьким дітям особливо необхідний легкий доступ до м'ячів, скакалок та інших іграшок та обладнання, яке потребує фізичної активності.

7. Будьте прикладом для наслідування. Діти, які регулярно бачать, що їх батьки отримують задоволення від занять спортом та фізичної активності, частіше роблять це самі.

8. Грайтеся зі своєю дитиною. Допоможіть своїй дитині освоїти новий вид спорту, тренуючись разом.

9. Вимкніть телевізор. Обмежте перегляд телевізора і використання комп'ютера. Рекомендується присвячувати не більше 1-2 годин в день для "спілкування" з гаджетами, зокрема ТБ, відео, комп'ютери та відеоігри.

10. Знайдіть час для вправ. Деякі діти настільки завантажені домашніми завданнями, уроками музики та іншими запланованими позашкільними заняттями, що у них просто немає часу на фізичні вправи. Тому розставте пріоритети, скасувавши заради здоров'я щось "розвивальне".

11. Не перестарайтеся, оскільки є ризик відбити бажання займатися. Коли ваша дитина готова почати, то скажіть їй, щоб вона слухала своє тіло. Фізичні вправи та фізична активність не повинні нести шкоди. Якщо дитині важко або боляче, вона повинна сповільнитись або робити вправу з меншою амплітудою. Якщо вага дитини стала меншою, ніж середній рівень, чи якщо фізичні вправи почали заважати навчанню або іншим заняттям, то поговоріть з лікарем.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, якщо у дитини поганий апетит - доктор Комаровський дав десять рецептів допомоги

Як повідомляв портал "Знай.ua", Комаровський розповів все про анемію: чим піднімати низький гемоглобін

Також "Знай.ua" писав, що донорів крові жорстко каратимуть за обман: чим обернеться подання неправдивої інформації про здоров'я