Пандемія COVID-19 надала українцям і роботодавцям законну можливість організувати роботу віддалено, проте вона використовується не всіма, так як правові аспекти подібного рішення досі не до кінця врегульовані.

Читайте Знай в Google News!

Народні депутати пропонують прийняти законопроект № 4051 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення правового регулювання дистанційної роботи", який внесе зміни до Кодексу законів про працю та закон"Про охорону праці".

Положення про умови праці надомників було затверджено постановою Державного комітету СРСР з праці та соціальних питань та Секретаріату ВЦРПС від 20 вересня 1981 року N275/17-9 та методичні рекомендації щодо визначення робочих місць, схвалені протоколом Міністерства праці України від 21 червня 1995 року N4 регулюють умови надомної роботи на даний момент. З тих часів багато що змінилося, тому з'явилася необхідність в тому, щоб була переглянута формулювання термінів "віддалена" і "надомна" робота.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Дистанційна робота, за інформацією з проекту закону, може згодом виконуватися в будь-якому місці за вибором працівника поза приміщеннями роботодавця. Людина особисто буде забезпечувати власне робоче місце і безпечних умов праці.

На таку роботу зможуть вийти ті, щодо яких була зафіксована дискримінація і вони зуміли довести сексуальне домагання або цькування. Також люди, які мають дитину віком до трьох років, або ті, кому необхідно доглядати за дитиною до 16 років з медичних причин.

Надомна робота, фіксоване робоче місце, засноване за місцем проживання та узгоджене з роботодавцем, який має право обстежити житлово-побутові умови співробітника з представниками пожежного та санітарного нагляду. При цьому повинен дотримуватися загальний режим роботи підприємства.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в мережі з'явилося нове відео переговорів СБУ і "вагнерівця": їздив у "відрядження" на схід України.

Як повідомляв "Знай.ua", хмельничанку розчавила власна машина - забула про ручника і намагалася зупинити.

Знай.ua писав, командир "Айдару" розкрив дику правду про захоплення Донбасу та Іловайського котла в 2014 році: "Порошенко зрадив Україну"