Деяким українцям досі не підвищили пенсії і людей це дуже турбує, адже навіть пару гривень додаткових - для когось це буханка хліба. Саме з таким запитанням найчастіше звертаються пенсіонери на пряму лінію, котру організував "Пенсійний кур’єр".

Читайте Знай в Google News!

Подробиці пояснила заступниця директора департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України Галина Мастюгіна.

76-річна пенсіонерка має 36 років страхового стажу і 2636 грн пенсії з липня до пенсії отримала надбавку лише 6 грн.

Пенсії в Україні, скріншот: YouTube
Пенсії в Україні, скріншот: YouTube

"За 16 років стажу понад 20 років вам встановлено доплату за понаднормовий стаж. У зв’язку зі зміною прожиткового мінімуму здійснено доплату саме за ці 16 понаднормових років стажу. Тобто до 1 липня це було 1638 грн (попередній розмір прожиткового) х 16%, а з 1 липня — 1712 грн (новий прожитковий) х 16%. Шукаємо різницю. Отже, доплата має становити 11,84 грн. Але надавати будь-які роз’яснення щодо розміру пенсії заочно, не маючи перед очима вашої пенсійної справи, і неетично, і неправильно", - зазначає фахівець.

За словами експерта, окремим категоріям населення у 2020 році, якою передбачено встановлення щомісячної компенсаційної виплати в розмірі до 500 грн. Отже, щомісячну компенсаційну виплату в розмірі до 500 грн із 01.04.2020 одержують пенсіонери, вік яких не менший за 80 років і розмір пенсійних виплат яких з урахуванням усіх надбавок та підвищень не досягає 9205,19 грн.
За нормами закону працюючим особам з інвалідністю ІІІ групи платять 50% від пенсії за віком. 50% від трьох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб — це менше за розмір пенсії, котру ви одержуєте, тому вам продовжують виплачувати попередній розмір пенсії — 3936 грн.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Нагадаємо, наскільки українці бідніші за німців: порівняли зарплати і пенсії - між нами прірва.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українці отримають пенсії за героїчно загиблих в АТО родичів, у ПФУ розповіли про нарахування.

Також "Знай.ua" писав, що донорів крові жорстко каратимуть за обман: чим обернеться подання неправдивої інформації про здоров'я.