Українці, які хочуть у новому опалювальному сезоні отримувати субсидію на газ, повинні будуть виконати одну важливу умову. Про це повідомили в Мінсоцполітики.

Читайте Знай в Google News!

Для отримання державної компенсації, споживачам необхідно повідомити в управління праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації Про зміну Постачальника блакитного палива. Субсидію можуть порахувати неправильно, якщо цього не повідомити.

Нововведення пов'язане з новою можливістю українців самостійно вибирати постачальника газу і отримати якісну послугу за менші гроші.

Нове правило пов'язане з введенням в Україні ринку природного газу з 1 серпня. Воно дозволить жителям самим вибирати, ціну і компанію, у якій буде купуватися блакитне паливо.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Постачальники газу щомісяця надають інформацію про тарифи органам соцзахисту. У повідомленні йдеться про те, що відомості виходять на підставі інформації про набір одержуваних пільговиками і людьми, які мають субсидії, житлово-комунальних послуг і даних про підприємство, яке їх надає: код ЄДРПОУ, номер особового рахунку та інше.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, українець сплатив державі понад 60 тисяч гривень за субсидію.

Як повідомляв Знай. ua, українцям слід терміново звернутися до органів соцзахисту, пільги на газ можуть розрахувати неправильно.

Також Знай. ua писав, що новий етап карантину затягне Україну в безодню безробіття, близько 5 мільйонів.