Минув перший тиждень навчання у школах, однак він був далеко не з легких. Для деяких закладів освіти це стало справжнім випробуванням. Вчителі та батьки учнів стикнулися з певними питаннями щодо навчання.

Читайте Знай в Google News!

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов дав відповіді на найпоширеніші питання щодо навчання в умовах пандемії в ефірі "Сніданку з 1+1".

Навчання, скріншот: YouTube
Навчання, скріншот: YouTube

Найбільшою проблемою, з якою стикнулися школи в період карантину, Горбачов назвав нерозуміння, як правильно організувати навчальний процес. Наприклад, батьки постійно звертаються з питаннями, хто має закуповувати дітям маски до школи.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

На це Горбачов запевнив, що все, що стосується приміщення, обладнання та вчителів — забезпечує засновник (місцева рада). Однак все для персонального користування дітьми (портфель, олівці, ручки, маски), це мають купляти батьки. Своєю чергою заклади освіти здебільшого забезпечені антисептиками, мийними засобами, масками тощо.

Не менш частим запитанням є, що робити, якщо в учня виявили коронавірус. У цьому випадку омбудсмен пояснив, що за правилами, весь клас має піти на двотижневу самоізоляцію, оскільки діти контактували з хворим.

"Якщо виявлено факт зараження серед учнів чи вчителів, то Держпродспоживслужба зобов’язана про це повідомити адміністрацію школи. І на карантин піде весь клас. Наразі у школах намагаються створити закриті групи та обмежити контакти, щоб підвищити рівень безпеки", — додав Горбачов. Сергій Горбачов

⚡️ Хто має закупляти маски в школу дітям? І що робити, якщо в учня виявили коронавірус? Освітній омбудсмен Сергій Горбачов дав відповіді на найпоширеніші питання щодо навчання в новому навчальному році 👇

Geplaatst door Освіторія op Woensdag 9 september 2020

Слід зауважити, що така ситуація з організацією освітнього процесу обурила багатьох українських батьків. Вони коментують: "Навіщо закупили безконтактні термометри, які показують занижену температуру? Вчора у мене було 33,5 градуса. А найвища в колективі - 36.", "Так, це дійсно! Кожного дня 33 - 34, більше не буває. Що це за градусники? Вдома все нормально".

Дехто навіть заявив про готовність провести сміливий експеримент. Користувач Фейсбуку, а точніше представник сайту про здоровий спосіб життя виявив бажання посперечатися на 10000$, що не заразиться коронавірусом після перебування в одній палаті з хворим.

"Давайте посперечайтеся зі мною на 10000 $: якщо у мене будуть якісь симптоми після перебування в палаті з хворими страшним коронавірусом, то я виплачу вам цю суму. Якщо ні - то ви мені. Оформляємо офіційний договір і проводимо науковий експеримент?", - йдеться у повідомленні.

Коментарі, скріншот: Фейсбук / Освіторія
Коментарі, скріншот: Фейсбук / Освіторія

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вчитель "Християнської етики" залякав дітей пеклом, батьки обурені: "Будуть горіти"

Як повідомляв портал "Знай.ua", як подолати тривожність дітей на початку навчального року: дієві поради батькам

Також "Знай.ua" писав, що чи варто чекати захисту для дітей завдяки "тривожній кнопці" у школах: "Ілюзія безпеки"