Кабінет міністрів схвалив законопроєкт, який дозволить українцям літати всередині країни, пред'являючи цифровий паспорт (ID-карту) або закордонний цифровий паспорт. Тепер справа за Верховною Радою.

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури.

Тепер цю ініціативу має підтримати Верховна Рада, зазначив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Закордонний паспорт, фото "Знай.ua"
Закордонний паспорт, фото "Знай.ua"

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

"Ми продовжуємо працювати над цифровізацією галузі і створенням тих чи інших зручностей для людей при користуванні різними видами транспорту. Сьогодні Уряд підтримав наш законопроєкт, який передбачає можливість використання е-паспорта громадянина України чи е-паспорта для виїзду за кордон при плануванні та здійсненні внутрішніх рейсів. Вдячний колегам за схвалення цього рішення і сподіваємось на якнайскорішу підтримку цієї ініціативи Верховною Радою", - зазначив очільник Міністерства. Владислав Криклій

Міністр пояснив, що під час здійснення посадки на внутрішні рейси, у разі прийняття цього закону, в майбутньому подорожнім можна буде пред'явити електронну версію паспорта громадянина України (ID-карти) або паспорта для виїзду за кордон.

Своєю чергою прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що впровадження цифрових послуг і сервісів є частиною стратегії "держава в смартфоні і осучаснення країни". Зазначимо, під час засідання Кабміну відповідну постанову було підтримано з одноденним доопрацюванням.

Паспорт у смартфоні, скріншот: YouTube
Паспорт у смартфоні, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вчитель "Християнської етики" залякав дітей пеклом, батьки обурені: "Будуть горіти"

Як повідомляв портал "Знай.ua", як подолати тривожність дітей на початку навчального року: дієві поради батькам

Також "Знай.ua" писав, що чи варто чекати захисту для дітей завдяки "тривожній кнопці" у школах: "Ілюзія безпеки"