Постродовая депресія і важкий перший рік дитини – те, з чим стикається практична кожна пара. Багато про це чули, але на ділі виявляються не готові до реалій материнства. Своєю історією поділилася Ольга Платунова в Facebook.

Читайте Знай в Google News!

Коли ми дізналися, що у нас буде довгоочікувана дитина, ми, як і багато хто, були в ейфорії. Чомусь ніхто нам не розповів, А якщо і розповів, то ми не надали цьому значення, яким пеклом стане перший рік", - чесно зізналася жінка.

Вона розповіла, що вони з чоловіком серйозно підійшли до появи в будинку дитини. Принаймні так їм здавалося. Адже вони ходили на курси, купували речі для дитини і заповнювали морозилку їжею.

Жінка запевняє, що завжди була оточена категоричними людьми і сама була такою. Ніколи не намагалася реально уявити себе на місці людини, яка просить про допомогу і була переконана, що домогосподарки байдикують цілими днями.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"тільки після того, як у мене з'явилася Дитина, я зрозуміла, що це, коли ти не можеш спати, причому не добу і навіть не тиждень, а рік. Всі найважчі ситуації в моєму житті, найскладніші і стресові моменти на роботі, в тисячі разів легше досвіду молодої мами. Ти повертаєшся додому після того, як тебе розірвало на шматки, з істотою, з яким ти не уявляєш, як поводитися, і розумієш, що ви тепер удвох. Запалений мозок вважає, що будь - яке рішення - це питання життя і смерті, у тебе мільярд питань і тобі здається, що кожен чих-і ти зламаєш дитину. У лікарні тобі розповідають, як важливо грудне вигодовування, як ти повинна обов'язково будити дитину кожні чотири години", - зізналася жінка.

Лікарі і розумні книжки розкажуть про те, що в перші пару тижнів у вас буде baby blues, але потім він повинен піти, а якщо не пішов, то, можливо, це депресія, і потрібно шукати допомогу. Але яку саме допомогу і де її шукати, вони замовчують. І ще створюють відчуття того, що ти неправильна, якщо у тебе все це сталося не в перший місяць-два, а через півроку

Жінка змогла пережити важкий період завдяки допомозі чоловіка, друзів і організації часу і вирішила поділитися порадами для тих, у кого ще немає дітей, але дуже хоче.

" домовтеся на березі. Не розраховуйте, що коли дитина з'явиться, все якось розрулиться. Можливо так, але найбільш ймовірно, що ні. Обговоріть питання щеплень, вигодовування, нянь, відпусток, нічних підйомів заздалегідь, інакше це автоматично ляже на плечі молодої мами, так само як питання прибирання, готування, прасування, прання і т. д.. Усвідомте, що ви ділили обов'язки, припустимо, 70%/30% або навіть 50%/50%, тільки тепер у вас їх буде не 100%, а 200%", - пише вона.

Крім того, важливо домовитися, наскільки ви готові впускати в своє життя поради бабусь, мам і тих, чия думка буде важливим.

" якщо у вас з'явилися діти-не прагніть до ідеалу. Виходьте з того, що перший рік спрямований на виживання. Пам'ятайте, що найважливіше - щоб мама була в порядку. Папи-зрозумійте, happy wife = happy life. І це не просто приказка. Те, через що пройшла і пройде ваша супутниця життя, - вам і не снилося. Не скаржтеся їй, як вам важко. Як би багато ви не робили, вона буде робити більше. Завжди пам'ятайте про це. Не очікуйте, що якщо вона робила якісь речі до появи дитини, вона продовжить їх робити. Якщо у неї раніше було, припустимо, 8 годин сну, 8 роботи і 8 годин вільного часу, зараз у неї 24 години роботи і 0 вільного часу. Нуль.Години. Вільний. Часу", - каже вона.

Також мамам не потрібно боятися просити допомоги, просити конкретних речей і не соромитися відмовляти друзям, які хочуть прийти в гості.

Депрессия Сегодня пришло страшное известие, которое заставило меня написать этот пост. (С нами все в порядке! Просто я...

Geplaatst door Olga Platunova op Vrijdag 14 augustus 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, від насолоди до смутку один крок, чому виникає депресія після інтимної близькості.

Як повідомляв Знай. ua, дієтолог розповіла, як допомогти організму в підступне міжсезоння.

Також Знай. ua писав, що як отримати 100 тисяч гривень за чесність, українцям запропонували пройти "Детектор брехні".