Відомий український лікар-педіатр Євген Комаровський замість рекомендацій по здоров'ю вирішив поділитися з українцями цікавими фактами про улюблені мультфільми. Про це він розповів у новій публікації в Instagram.

Читайте Знай в Google News!

" з кого ж змалювали Фрекен Бок, Їжачка в тумані та інших персонажів? Фрекен Бок-це... Фаїна Раневська! Завдяки її голосу і рисам персонаж став іронічним, і навіть сентиментальним, несхожим на свою оригінальну версію. До речі, спочатку художники взяли її риси для візуального образу. А потім вдалося умовити велику актрису на озвучування "домомучительки". Спеціально для уважних батьків, в мультфільмі є пара загадок. Це відсилання до фільму "Весна", де грала Раневська. Деякі фрази Фрекен Бок саме звідти. Адже Мультфільми діти зазвичай дивляться з дорослими, і режисери намагаються зробити картину цікавою і для них", - стверджує Комаровський.

Доктор таким чином вирішив показати уривок зі статті психолога надії Железняк, яка є автором книги "Культтерапія".

"Юрій Норштейн зняв" Їжачка в тумані " в 1975 році. В цей же час великий режисер працював з Людмилою Петрушевською над сценарієм "Казки казок". Є версія, що улюблений їжачок змальований саме з неї! ДО РЕЧІ, Петрушевська послужила для Норштейна прообразом Чаплі у філософському мультфільмі "Журавель і чапля"", - пише лікар.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Комаровський порадив викладачам дієві способи профілактики Covid-19.

Як повідомляв Знай. ua, Комаровський розклав по поличках, як привчити дитину до самостійності.

Також Знай. ua писав, що доктор Комаровський назвав 11 способів привчити дитину до фізичної активності.