Папа Римський Франциск в інтерв'ю для письменника і засновника руху "слоуфуд" Карло Петріні заявив про те, що людина безпосередньо від Бога отримує задоволення від хорошої їжі і сексу, але не є християнським, католицьким або яким-небудь ще. "Воно просто божественне", - поділився понтифік. Про це повідомляє France 24.

Читайте Знай в Google News!

За його словами, церква завжди засуджувала задоволення, яке можна описати словами "грубе, вульгарне, жорстоке", а приймала — "просте і моральне". Він вважає, що для того, щоб залишатися здоровим і необхідне задоволення від їжі, так само як і сексуальне задоволення. "Щоб зробити любов більш прекрасною і забезпечити виживання нашого виду", - розповів Папа Римський.

Він додав, що мораль, що заперечує задоволення як таке, є "надмірною", і негативні наслідки подібних поглядів частково відчуваються і зараз. А раніше ця думка існувала і в церкві, проте як неправильна інтерпретація християнського послання.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, прориву немає, саміту Зеленського і Путіна не буде: про що Єрмак (не)домовився в Берліні. Перед зустріччю Єрмак назвав пріоритети і теми, які повинні були торкнутися учасники переговорів.

Як повідомляв "Знай.ua", Буковину заполонили зубри, парк "Юрського періоду" показали захоплюючим фото. У Банілоском вольєрі зібрані представники різних генеалогічних ліній.

Знай.ua писав, сніданок у київській школі не на жарт розлютив батьків: "Хто злизав масло і не доїв яблуко?"