Олександра, Галина і Тетяна є курсантками військово-медичної академії, постраждалими в аварії 25 серпня. Їх скалічив п'яний майор Збройних сил України. Вони розповіли про те, як це сталося і про самопочуття зараз. Про це повідомляють Новини "Сьогодні".

Читайте Знай в Google News!

Вони йшли в академію для того, щоб спати бійців на полі бою. Однак самі попали на ліжка військового госпіталю. Одна з постраждалих розповіла, що водій хотів показати, як вміє їздити і вирішив дріфтонуть. "І наступного разу, коли я повернулася, я зрозуміла, що він не встигне повернути, і в той момент він на нас наїхав", — розповіла дівчина.

Їх врятували старшокурсники, що знаходилися поруч. Вони зупинили кровотечу і викликали швидку, яка їхала цілих 40 хвилин до місця події. Тетяні ампутували ногу і зробили шість операцій. Вона повідомила про присутність фантомних відчуттів: "Я відчуваю пальчики, я відчуваю п'яту, я відчуваю ногу, якої немає".

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Галина була прооперована двічі і має страшні переломи. Однак найбільш важка ситуація відбувається з Сашею. Адже їй вже ампутували одну ногу і намагаються врятувати другу. Лікарі заявляють, що стопа у дівчини жива.

Крім винуватця трагедії, ще двоє офіцерів повинні понести покарання, так як був один з медиків, який дозволив собі бездіяльність, за словами свідків.

Постраждалі дівчата повідомляють, що слідчий у справі до них так і не з'явився, щоб опитати. Їм на протезування необхідні кошти, тому допомагають волонтери, так як курсантки відмовилися від грошей підозрюваного.

Вони не втрачають бадьорості і намагаються звикати до життя в нових реаліях. Тетяна називає їх "людьми нового покоління, кіборгами", а Олександра розповідає, що буде бігти на Іграх нескорених.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, залишилися без ніг, але грошей не взяли: збиті курсантки пішли на подвиг через горе в родині майора.

Як повідомляв "Знай.ua", співкамерники Єфремова вже подружилися з актором: "Не був снобом"

Знай.ua писав, у Києві копи ганялися за нахабним викрадачем дівчата: запхав красуню в авто і дав по газах.