В Україні пройшли змагання серед військових снайперів, у яких бійці змогли продемонструвати свої навички у складних умовах. Цим заходом організатори хотіли підкреслити, що сучасний солдат має бути готовим до різноманітних викликів, забезпечити що має професійна підготовка. Серед учасників змагань — також і службовці Сил спеціальних операцій.

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомляє на своїй офіційній сторінці в соціальній мережі Facebook Командування Сил спеціальних операцій ЗС України.

ЗСУ, скріншот відео
ЗСУ, скріншот відео

"Спокійно лягти, прилаштуватись, відпрацювати? – то не про них.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Для чого снайперу бігти, потім працювати, потім знов бігти, потім знов працювати, потім повзти і так далі? Чому не можна було просто поставити цілі, визначити рубіж відкриття вогню і позмагатись хто влучніший?

Все просто: бо снайпер повинен вміти не тільки влучно відпрацьовувати цілі, а ще й дійти до точки, виконати задачу в ускладнених умовах і повернутись назад, що є дуже нелегким завданням в принципі

Організатори змагань намагались наблизити команди до умов, які можуть супроводжувати їх при виконанні завдань, в тому числі і спеціальних. То ж рейтинг команд враховував не тільки влучність стрільців, а і час та якість виконання інших елементів(хіт-фактор). Судді враховували також «процедури» - процедурні помилки виконання вправ. Командам, які їх допустили, був доданий штрафний час до загального результату.

Так, не все так просто, як виглядає. Бо професіонал має бути спроможним виконати завдання різної складності в різних умовах. А досягти цього можна тільки одним способом: регулярними тренуваннями та практикою", — розповідають військові.

Учасників змагань нагородили цінними подарунками, але набагато важливішим є досвід, який вони отримали.

Спокійно лягти, прилаштуватись, відпрацювати? – то не про них. Для чого снайперу бігти, потім працювати, потім знов...

Geplaatst door Командування Сил спеціальних операцій ЗС України op Vrijdag 11 september 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Федина закликає українців на протести, поки Порошенко полетів на море

Як повідомляв портал Знай.ua, на Донбасі бойовики перед припиненням вогню почали жорсткий наступ – стріляють з усього, що мають.