Вже не новина, що в Каліфорнії вирують лісові пожежі, від яких небо заповнює червону заграву, і атмосфера стає воістину пекельною. Але тепер все стало ще страшніше. Пожежі призвели до появи вогняного торнадо. Відповідне відео очевидці виклали на YouTube.

Губернатор Каліфорнії Гевін Ньюсом визнав, що лихо набуває загрозливих масштабів.

"Просто приїжджайте в штат Каліфорнія. Подивіться на це своїми очима. Це чортова кліматична катастрофа. Це реально, і це відбувається", - сказав Гевін Ньюсом.

Зазначимо, пожежі в США тривають з травня. На даний момент від вогню загинули 26 людей.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Понад 100 лісових пожеж охопили 12 західних штатів США. Три з них-Орегон, Каліфорнія і Вашингтон постраждали від пожеж найбільше. У деяких випадках вогонь знищив цілі міста.

Станом на 11 Вересня 2020 року, зокрема, в Каліфорнії зареєстровано 7718 загорянь. Це робить 2020 рік найбільшим сезоном лісових пожеж, зареєстрованим в історії штату.

Раніше повідомлялося, що сумарна площа вигорілої території в трьох штатах становить 1,4 млн гектарів. За останніми даними Національного міжвідомчого пожежного центру, було знищено близько 1,7 мільйона гектарів лісу.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, на Прикарпатті відомому журналісту намагалися спалити магазин, чоловік підозрює п'яного чиновника Зеленського.

Як повідомляв портал Знай.ua, на Тернопільщині пенсіонерка-героїня витягла трьох дітей з палаючого будинку: "мені підказало серце".

Також портал Знай.uа писав, що під Дніпром полум'я зжерло все, що було у сім'ї, українців благають допомогти: "ні грошей, ні даху над головою".