В Україні змінять алгоритм роботи виїзду швидкої медичної допомоги. Детальніше про це розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Читайте Знай в Google News!

За його словами, до 2021 року в Україні планують присвоїти викликам швидкої медичної допомоги категорії, від яких буде залежити швидкість виїзду карети. Крім цього, швидка допомога зможе виїжджати на виклик навіть з інших областей.

Максим Степанов пояснив, що наступного року будуть введені чотири категорії викликів:

  • Критичний
  • Екстрений
  • Невідкладний
  • Непрофільний

Якщо виклик класифікують як критичний, то швидка допомога повинна бути на місці миттєво.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Також, в міністерстві планують ввести поняття екстериторіальності на кордонах областей. Тобто, на виклик повинна буде приїхати швидка, яка знаходиться найближче до пацієнта, навіть якщо їй доведеться їхати з іншої області.

Степанов додав, що будуть визначені маршрути для швидких, в який медичний заклад потрібно везти хворого в залежності від його стану.

На закінчення міністр охорони здоров'я додав, що на сьогоднішній день лише 31% швидких вкладаються в норми часу. У 2021 році міністерство планує довести цей показник до 60%, в 2022 році – до 75%, а в 2023 році – до 85%.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що глава МОЗ передбачав колапс медичної системи в Україні.

Як повідомляв портал Знай.иа, Максим Степанов розповів про нові обмеження, які можуть бути введені в окремих регіонах України.

Також Знай.иа писав, що Максим Степанов пояснив, які умови необхідні для проведення ПЛР-тесту.