Чи може найманий працівник сплатити ЄСВ за себе і хто є платниками єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування пояснюється у законі України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування".

Читайте Знай в Google News!

"Відповідно до частини першої статті 4 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» (далі — Закон) платниками єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (далі — ЄСВ) є роботодавці, зокрема підприємства, установи та організації, інші юридичні особи, утворені відповідно до законодавства України, незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання, які використовують працю фізичної особи на умовах трудового договору (контракту).", - йдеться у повідомленні.

Скріншот: Пенсійний кур'єр / Facebook
Скріншот: Пенсійний кур'єр / Facebook

Зазначається, що обчислення і сплата ЄСВ за працівників, які працюють на підприємствах, в установах та організаціях, здійснюються роботодавцями користуючись з сум, на які ЄСВ нараховано (частина девʼята статті 9 Закону).

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

ЄСВ сплачується шляхом перерахування платником-роботодавцем безготівкових коштів із його банківського рахунку (частина сьома статті 9 Закону). Отже, найманий працівник не має можливості самостійно здійснити сплату ЄСВ.

ЗАПИТАННЯ – ВІДПОВІДІ ❓ Чи може найманий працівник сплатити ЄСВ за себе? ⬜️ Відповідно до частини першої статті 4...

Geplaatst door Пенсійний кур’єр op Zondag 13 september 2020

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Тимошенко "відходить" від хвороби в елітному маєтку з пляжем та садом: показали володіння політикині

Як повідомляв портал "Знай.ua", Ляшко зробив гучне зізнання про карантин в Україні: "Не соромно"

Також "Знай.ua" писав, що пенсії до кінця року зростуть декілька разів: підвищення чекає не всіх, перелік категорій