Соплі, кашель, ломота у тілі... ще рік тому українці махали на це рукою і йшли на роботу, випивши Фармацетрон чи Флюколд. Але зараз не час для легковажності - коронавірус активно поширюється в Україні.

Читайте Знай в Google News!

Якщо відчуваєте нездужання, слід телефонуватм сімейному лікарю. Лікар ЦПМСД №2 Подільського району Києва Наталія Васильєва пояснила, які обстеження забезпечать українцям БЕЗКОШТОВНО при підозрі на COVID-19, а за що доведеться платити.

карантин в Україні, фото: Уніан
карантин в Україні, фото: Уніан

"Інші віруси і бактерії ніхто не відміняв. Ось, наприклад, зараз у мене під наглядом 9 пацієнтів з 4 сімей, у яких або вже діагностовано COVID-19, або вони контактні і чекають результату тесту. І в той же час кожен день приходять на прийом кілька людей, у яких звичайні симптоми застуди – всім відома ГРВІ. У сезон масових захворювань таких пацієнтів зазвичай більше 10 в день. Тому ми дуже насторожено чекаємо цієї осені, коли до симптомів застуди та грипу додасться ще й коронавірус", - зазначає лікар.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Якщо лікар дійшов до висновку, що це COVID-19, він виписує направлення на ПЛР-тест і передає його мобільній бригаді, яка на наступний день приїжджає до вас додому.

коронавірус, фото delo.ua
коронавірус, фото delo.ua

Навіть лікар не завжди може прослухати запалення, необхідно інструментальне обстеження. Особливість пневмонії при коронавірусі в тому, що її можна побачити лише на КТ (комп'ютерна томографія).

"На жаль, безкоштовне обстеження хворого на КТ не входить в повноваження сімейного лікаря. Безкоштовно ми маємо право направити на рентген. На комп'ютерну томографію можемо видати тільки напрямок, уточнивши характер обстеження, але де проводити КТ-вибір за пацієнтом", - додає лікар.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "червона" і "помаранчева" зони в Україні суттєво розширилися: список регіонів з найбільш жорсткими карантинними обмеженнями.

Також портал Знай.uа писав, що у МОН пояснили батькам школярів, чому сніданки в пакетах.