Незважаючи на те, що російська соціальна мережа Вконтакте вбудувала в свій додаток VPN, українську аудиторію це не поверне, вважають експерти.
Як повідомили розробники соцмережі, їм вдалося обійти блокування. Правда, без перешкод сайт поки працює тільки на телефонах з Android. IOS ж поки насилу завантажує додаток.

Вконтакте був заборонений в середині травня тодішнім президентом України Петром Порошенком. Указ, виданий Порошенком, ввів санкції проти низки фізичних та юридичних осіб, серед яких опинилися такі сервіси як Яндекс, Вконтакте, Однокласники та Mail.ru.

Представники Яндекса, ДО РЕЧІ, ввели подібний спосіб обходу блокування відразу ж, вбудувавши VPN в Яндекс-браузер.
У травні 2020 року новий президент України Володимир Зеленський знову продовжив заборону соцмереж, і знову на 3 роки — цього разу до 2023.

Відзначимо, що за весь час блокування, ВКонтакте продовжує залишатися в топ-20 найбільш відвідуваних українцями сайтів.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Згідно з даними дослідницької компанії Kantar за липень 2020 року, VK.com займає 13-е місце в рейтингу.

Однак експерти сумніваються в тому, що офіційне повідомлення про вбудований VPN якось допоможе повернути українських користувачів у Вконтакте.

Як розповів виданню головред член правління Інтернет-асоціації України Олександр Глущенко, блокування російських соцмереж себе виправдала, так як аудиторія, яка користується Вконтакте, серйозно просіла - бізнес-акаунти перестали вести там сторінки, багато користувачів або видалили свої сторінки, або не заходять на них вже кілька років.

"Використання проксі-сервера у Вконтакте з'явилося давним-давно і всі стражденні, яким в цій соцмережі було цікаво, могли в неї потрапити. Але більшість українців вже давно знайшли собі альтернативу у вигляді Фейсбуку, Інстаграму, а тепер ще й Тіктока. Тому, швидше за все, мав місце інформаційне вкидання, яке зроблено для нагадування про соцмережі. Адже будь-яка соціальна мережа-це по суті велика картотека даних користувачів, які можна використовувати в своїх інтересах. Крім того, з точки зору власників, втрата аудиторії України - це втрата грошей і збитки", - пояснив Глущенко.

Як повідомляв портал Знай.иа, засновник російської соцмережі "ВКонтакте" і популярного месенджера Telegram Павло Дуров оголосив про закриття блокчейн-проекту TON.

Портал Знай.иа писав, як в Росії затримують за картинки Вконтакте.

Також стало відомо, що Facebook почав офіційну імплементацію нового дизайну сайту для певних груп користувачів, які виступали тестерами. Влітку 2020 року оновлення стало доступним абсолютно для всіх користувачів цієї соціальної мережі, проте у багатьох воно викликало неприйняття і критику. Незважаючи на це, вже з вересня абсолютно всі користувачі Facebook матимуть новий дизайн своєї сторінки, хочуть вони чи ні.