Про це написав економічний експерт Борис Кушнірук на своїй сторінці в Facebook.

Експерт зазначив, що за 2019 рік «Укрзалізниця» сплатила 4,2 млрд грн податку на землю під залізничними шляхами, а за 8 місяців цього року – ще 2,8 млрд грн. Ці кошти компанія могла б спрямувати на оновлення рухомого складу, який має високий рівень зношеності.

«В «Укрзалізниці» наголошують, що за сплачені 4,2 млрд. грн. земельного податку в 2019 році можна було б купити 35 нових магістральних локомотивів. Враховуючи катастрофічний рівень зношеності рухомого складу «Укрзалізниці», не мало», - написав Кушнірук.

Він нагадав, що податку на землю під залізничними шляхами немає в жодній країні Європи. На його думку, і в Україні його необхідно скасувати.

Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури Владислав Криклій заявляв, що міністерство ініціює скасування податку на землю під залізничним полотном. В свою чергу народний депутат Олександр Скічко повідомляв, що парламентський комітет з питань транспорту та інфраструктури підтримує скасування цього податку.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще