У слідчому ізоляторі Челябінська знайшли мертвим націоналіста Максима Марцинкевича, відомого, Тесак. Тіло Марцинкевича виявили 16 вересня.

Управління ФСВП по Челябінській області підтвердило смерть Марцинкевича, але не уточнило обставин.

Зазначимо, що Тесак відбував термін за розбій і хуліганство, до яких він вдавався заявляючи, що бореться з наркотиками. Марцинкевич був лідером міжрегіонального відділення неонацистської молодіжної організації "Формат 18" і засновником руху "Оккупай-педофіляй", цілями якого були пошук педофілів через соцмережі за допомогою провокацій і проведення з ними "профілактичних бесід".

За попередніми даними ФСВП, Марцинкевич наклав на себе руки. Інформація в ЗМІ різниться - Baza писала, що Тесак скористався одноразовою бритвою, у Mash також повідомили про порізи, але додали, що його знайшли повішеним.

Версію з суїцидом громадськість відразу ж почала піддавати сумнівам. і цьому є багато причин. По перше, Тесак міг незадовго вийти на волю - вже у 2021 році він міг претендувати на умовно-дострокове звільнення. В одному з інтерв'ю російським ЗМІ у 2018 році Тесак розповідав про великі плани після звільнення.

Захисники Марцинкевича також не вірять у його самогубство, стверджуючи, що у нього не було приводу для цього.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Тарифи на світло дотягнуть до європейського рівня: без субсидії не вижити Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Адвокат Олексій Михальчик заявив, що незадовго до смерті Тесака піддали тортурам, змушуючи підписати явки з повинною за вбивства.

"Я не вірю в те, що це було самогубство. Марцинкевич не такий чоловік. У мене дуже серйозні сумніви з приводу того, що він зробив це сам", - додав він.

Другий адвокат Тесака Іван Сидоров погодився з колегою: "Приводу у нього не було. Якщо це підтвердиться, значить йому хтось допоміг".

Шість років тому сам Марцинкевич закликав не вірити, якщо раптом він "вчинить самогубство".

Про це заявив брат Марцинкевича Олег Шульц:

"Я в пресі теж прочитав, що пишуть "самогубство", але скільки з Максимом спілкувався, той завжди говорив - якщо знайдуть мене мертвим, не вірте".

А в соцмережах відшукали старі пости Марцинкевича, де той сам закликає користувачів не вірити у своє самогубство, якщо про таке коли-небудь буде заявлено:

"Суїциду з мого боку не може бути ні в якому разі", - писав Тесак.

Дані, які з'явилися в ЗМІ, ще більше додали сумнівів.

Так, за інформацією Mash, Марцинкевича незадовго до смерті перевели в одиночну камеру. Він знаходився в чотиримісній камері один: в момент суїциду свідків не було, відеоспостереження в камері не велося (тільки в коридорах СІЗО). Як в камеру потрапили бритва і шнурок - невідомо.

У Telegram-каналі #ФСИНСЕГОДНЯ опублікували нібито знайдену передсмертну записку Марцинкевича. У ній він заявляє, що не хоче доставляти неприємностей адміністрації СІЗО, а також просить передати дружині книгу про комунізм і особистий щоденник.

Через усі ці фактори в соцмережах набрала популярності теорія, що Тесак не накладав на себе - його вбили. Користувачі переконані, що записку підробили.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, суд змінив вирок для скандально відомого Тесака

Як повідомляв портал Знай.ua, суд випустить на волю Тесака

Також Знай.ua писав, відомий український артист раптово наклав на себе руки