В Україні вже скоро діятимуть нові водійські посвідчення та технічний паспорт. Тепер в оновлених документах з'явиться відмітка про групу крові (резус-фактор) громадянина, про згоду на посмертне донорство, та про відповідність авто екологічним нормам.

Таку постанову прийняв Кабінет міністрів на засіданні 16 вересня, повідомили у пресслужбі уряду. У Кабміні розповіли про документи нового зразка і показали фото.

Оновлений вигляд документів, фото: www.kmu.gov.ua
Оновлений вигляд документів, фото: www.kmu.gov.ua

"Цією постановою ми привели документи у відповідність до європейських вимог. Новий зразок на пластиковій картці. Він тримовний (українською, англійською, частина – французькою мовами), чинний на території всієї Європи та в багатьох країнах світу. Відтепер на посвідченні – група крові (резус-фактор) водія. Це дозволить лікарям оперативно надавати першу медичну допомогу потерпілим у разі ДТП", - сказав Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Денис Шмигаль

Видані до набрання чинності нової постанови національне та міжнародне посвідчення водія, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, тимчасовий реєстраційний талон ТЗ нема потреби міняти - вони діятимуть протягом строку, на який були видані.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Як зміняться водійських права і техпаспорт:

  • Нові бланки повністю адаптовані до міжнародних вимог.
  • Новий зразок - на пластиковій картці.
  • Документ тримовний (українською, англійською, частина – французькою мовами),
  • Нові водійські права діють на території всієї Європи та у багатьох країнах світу.
  • Група крові (резус-фактор) водія на посвідченні дозволить лікарям оперативно надавати першу медичну допомогу потерпілим при ДТП.
  • Нове свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу передбачає додавання позначки про відповідність авто екологічним нормам "Євро-2" - "Євро-6" або іншому рівню.

Кабмін затвердив нові бланки посвідчень водія та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу Нові бланки повністю...

Geplaatst door МВС України op Woensdag 16 september 2020

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на 102-му році життя помер найстаріший професор України Максим Дудченко: працював до останнього дня

Як повідомляв портал "Знай.ua", Ляшко зробив гучне зізнання про карантин в Україні: "Не соромно"

Також "Знай.ua" писав, що пенсії до кінця року зростуть декілька разів: підвищення чекає не всіх, перелік категорій