Китайський уряд вже давно відомий своїми жорсткими заходами щодо боротьби з корупцією, доходить до того, що всіх причетних чиновників до "темних справ" демонстративно виводять на спортивні стадіони і масово страчують.

Читайте Знай в Google News!

Тепер "під прицілом" опинився мільярдер, глава туристичного та фінансового конгломерату HNA Чень Феню. За рішенням суду йому заборонено витрачати гроші на красиве життя через борги компанії. Про це стало відомо завдяки повідомленню авторитетно видання The New York Times.

Чень Феню, фото:novoye-vremy
Чень Феню, фото:novoye-vremy

Судова заборона, зокрема, стосується польотів першим класом, подорожей на високошвидкісних поїздах, відпочинку в розкішних готелях і на дорогих курортах. Також бізнесмен не зможе купувати нерухомість або робити дорогий ремонт у себе вдома.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Під забороною всі витрати, які не є необхідними для життя і роботи. Щоб витратити великі суми, мільярдерові доведеться отримувати спеціальний дозвіл.

Причиною обмежень стало порушення HNA березневого припису суду, винесеного за підсумками розгляду з одним з інвесторів фінансової онлайн-платформи Jubaohui (належить компанії). У 2018 році мешканка Китаю купила через платформу два інвестиційні продукти.

"Коли вона не отримала того, що їй належить за умовами інвестиційної угоди, вона подала на компанію до суду", — пише The New York Times.

За рішенням судді HNA повинна була протягом 10 днів виплатити їй борг з відсотками, проте не зробила цього. В результаті до вересня 2020 року компанія виявилася винна 50 тисяч доларів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, новий прокурор Тернопільщини протримався у кріслі два дні: "Буду вас ї**ти, як тупих свиней".

Як повідомляв Знай.uа, голова ДПЗКУ Василь Коваленко: державну корпорацію продавати не збирається.

Знай.uа писав, Венедиктова підписала підозру "слузі народу" Юрченку: "Нульова толерантність".