Лейтмотивом цього пленарного тижня став гучний хабарницький скандал, головною персоною якого став народний депутат України з партії "Слуга Народу" Олександр Юрченко. Буквально за лічені дні події, викладені у пості нещодавно виключеного з пропрезидентської фракції нардеп Гео Лероса, мега-темпами набула статусу найобговорюванішої "корупційної новини". У вівторок зі звітом по даній справі до Парламенту особисто прибула Генпрокурор Ірина Венедіктова, а у середу в сесійній залі здійнявся справжній бунт через затягування розгляду справи 32-річного Юрченка. Ще несподіванішою стала фінальна заява пленарного засідання, що відбулося 17 вересня. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Олександр Юрченко - фото зі сторінки нардепа на Фейсбук
Олександр Юрченко - фото зі сторінки нардепа на Фейсбук

Якщо ще вчора з трибуни Парламенту звучали гучні заяви нардепів про негайне зняття недоторканості з Олександра Юрченка, "корупційну добірку" НАБУ на його колег по роботі в Комітеті та затягування із розглядом хабарницького кричущого випадку, то сьогоднішня заява Першого заступника Голови Верховної Ради України стала "апогеєм" цього ланцюга спорів.

А прозвучала вона точнісінько за хвилину до традиційної фрази Дмитра Разумкова про завершення пленарного засідання – коли частина нардепів вже покидала сесійну залу.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Шановні колеги, відповідно до ч. 3 ст. 60 Регламенту Верховної Ради України та згідно з рішенням депутатської фракції політичної партії "Слуга Народу" від 14 вересня 2020 року, повідомляю про виключення із складу депутатської фракції політичної партії "Слуга Народу" народного депутата України Юрченка Олександра Миколайовича", - коротко зазначив Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

Нагадаємо, що скандал розгорівся довкола заявленого факту затримання працівниками НАБУ помічника Олександра Юрченка на хабарі у розмірі 13 тисяч доларів. Проте, дану суму називають лише незначною часткою загального "кушу" у 200 тисяч доларів, що ніби призначався самому 32-річному нардепу.

Олександр Юрченко - фото зі сторінки нардепа на Фейсбук
Олександр Юрченко - фото зі сторінки нардепа на Фейсбук

Як повідомляв Знай.ua, за словами народного депутата Ярослава Юрчишина, Олександр Юрченко підозрюється в продажі правок енергетичного Комітету, членом якого, власне, і є "депутат-хабарник". А не менш гучним додатком у свідченнях НАБУ стала заява про те, що даний Комітет системно займається корупцією – 12 з 15 депутатів з його членів, скоріше за все, голосують за гроші.

Не менш важливим фактом у "кейсі" даної справи стала те, що Вищому антикорупційному суду вдалося запобігти ймовірного зникненню головного свідка – довіреної особи 32-річного нардепа Олександра Юрченка. Про це в ході попереднього пленарного засідання заявив Перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua