У п'ятницю, 18 вересня, по всій території України очікується вітряна і прохолодна погода. Майже у всіх областях країни різко впаде температура повітря, а подекуди навіть можливі заморозки.

Синоптик Наталка Діденко на своїй Facebook-сторінці повідомляє, що перших заморозків слід чекати вже в ніч на 18 вересня при чому – скрізь, крім півдня.

"В Україні також очікується сильний північно-західний і північний вітер до штормових поривів. Прорив холоду істотно знизить температуру повітря – стовпчики термометрів впадуть до +12 +17 градусів. У південній частині передбачається +15 +20 градусів", - пише Діденко.

Водночас, за прогнозом синоптика, опади не передбачаються, хіба на Сумщині, та Харківщині ймовірні локальні та незначні дощі.

Найтепліша погода прогнозується в Криму. Там повітря прогріється до +22 +24 градусів. Найхолодніше буде на Житомирщині, Сумщині та Чернігівщині, максимум – +12 +14 градусів.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

У Києві в п'ятницю повітря прогріється до +13 +15 градусів, буде сухо, але вітряно.

Завтра в Україні стільки всього цікавого синоптичного, що я аж розгубилася - чи з красивими, чи з розумними, хоч...

Geplaatst door Наталка Діденко op Donderdag 17 september 2020

Народний прогноз погоди в Україні

18 вересня вшановується пам'ять преподобного Афанасія Брестського. Погоду в цей день наші предки визначали по горобині: якщо в лісі її багато - осінь буде дощова, а мало - суха. Якщо листя на горобині пожовкли рано, осінь буде рання і рання холодна зима.

погода на 18 вересня, скріншот з сайту Укргідрометцентру

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження. Вчені заявляють, що це в першу чергу пов'язано з глобальним потеплінням, яке ставатиме сильнішим і сильнішим.

Як повідомляв портал Знай.uа, погода в Україні залишатиметься літньою до середини вересня з окремими вторгненнями холодних повітряних мас.

Також портал Знай.uа писав, що кліматологи б'ють на сполох: погода до кінця 2020 в Україні обернеться катастрофою.