Українці стали володарями платіжок за газ, в яких вказано борг заднім числом ще з 2015 року. Про це повідомляє "ГазПравда". У листах вказані сумнівні нарахування "температурних коефіцієнтів", а за їх несплату погрожують відключити подачу "блакитного палива".

Читайте Знай в Google News!

Деякі громадяни були вже відключені від газу, при тому що зовсім скоро настане опалювальний сезон. Подібні дії є "помстою" за зміну постачальника газу і застосовуються поруч облгазів з афілійованими газзбутами.

Жителі різних міст скаржаться на те, що їх залякують і обіцяють нараховувати борги, а також відключати подачу газу і не обслуговувати газові мережі.

Андрій Іванов, який є жителем Кам'янця під Дніпром, повідомив про повідомлення, в якому вказана заборгованість в 502,52 гривень. Вона стала результатом нарахувань за температурними коефіцієнтами з жовтня 2018 року. Згодом була знайдена нова надумана заборгованість.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Перехід до іншого постачальника також нашкодив Олександру Бойкулу з Києва, до якого прийшли представники газової служби і скрутили лічильник, перекривши газ.

Юристи повідомляють, що "температурні коефіцієнти" є незаконними і їх застосування оскаржується у Верховному Суді. Вони закликають споживачів писати скарги до Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, а також до Держпродспоживслужби.

Для оскарження "боргів" спочатку слід звернутися в контакт-центр постачальника газу, де слід отримати роз'яснення щодо причини заборгованість і за який період вона була нарахована. Потім потрібно направити претензію про незаконність нарахувань з вимогою перерахунку.

Якщо проблема не вирішується-слід направити скаргу в Госпродпотребслужбу і НКРЕКП, а також заяву до суду.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, тернополяни масово наплювали на карантин і втратили великі гроші.

Як повідомляв "Знай.ua", жінка з психічним розладом живе під дверима власної квартири - на вулицю вигнав рідний брат.

Знай.ua писав, Кличко знову "кинув" киян, сил немає терпіти: "обіцяв до кінця року"