Грибна труна — це розробка 26-річного дизайнера Боба Хендрікса і його стартапу Loop. Її особливістю є те, що вона повністю розкладається у ґрунті за 45 днів, після чого тіло має розкластися десь за три роки. У звичайних трунах на це потрібно від 10 до 20 років.

Читайте Знай в Google News!

Про це розповідає видання Nerdist.

Розробник стверджує, що гриби — це "природний переробник", що нейтралізує токсини і здатний перетворити забруднювачі збагачують ґрунт речовини. Хендрікс розповів, що його розробка допоможе людям "знову стати єдиними з природою".

На формування кожного живого кокона потрібно кілька тижнів, оскільки міцелій спочатку виростає в формі труни, а потім йому дають висохнути природним шляхом. Як тільки він знову піддається впливу вологого ґрунту, він починає процес розкладання.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

У співпраці з двома похоронними кооперативами в Гаазі, стартап Loop виготовив 10 домовин за ціною близько 1250 євро за одиницю. Хендрікс сподівається, що вартість виробництва значно зменшиться у мірі зростання масштабів виробництва.

Зараз стартап Loop працює з ученими, щоб виміряти вплив людських тіл на якість ґрунту.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Коронавірус дібрався до українського футболу — зафіксовано перший випадок.

Як повідомляв портал Знай.ua, Вірус проник до Інституту раку в Києві, під загрозою найбеззахисніші.

Також Знай.ua писав, що Футболістів "Динамо" перевірили на Covid-19, вирішується доля Чемпіонату України.