В Одеській області госпіталізували бійця ЗСУ строкової служби з інсультом після "виховних" заходів, які організували офіцери військової частини.

Командування в/ч а3880 в смт Чорноморське вирішило таким чином покарати п'ятьох бійців за самоволку і розпивання спиртних напоїв, передає "Думская.net".

Серед порушників також був також і потерпілий строковик одного з формувань протиповітряної оборони оперативного командування "Південь".

Призов до армії, фото: rada5.com
Призов до армії, фото: rada5.com

Інцидент стався ще в серпні. Солдатів не притягнули до адміністративної відповідальності за самоволку. Офіцери замість цього вирішили провести "виховну роботу". Причому не тільки з порушниками, а й з бійцями, ніяк не причетними до вчинку.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні
Показати ще

За словами військових, командири наказали підлеглим здати цивільний одяг і порізали його ножицями. Потім на плацу влаштували багатогодинну стройову підготовку, і продовжили її в казармі. Нібито солдатів змусили годинами займатися фізичними вправами.

18 серпня солдат-строковик з Вінниці 2000 року народження втратив свідомість, і вранці 19-го його доставили в Одеський військовий госпіталь (Військово-медичний клінічний центр Південного регіону), де діагностували інсульт.

Волонтери уточнили, що солдат поступив у госпіталь 19 серпня з крововиливом у мозок і зараз лежить в неврології.

"Його не били, а просто заганяли – змушували марширувати і бігати по плацу на спеці та сонці. Він був важкий, але зараз вже поступово відходить. З ним у палаті лежить дядько-АТОшник - допомагає йому", - повідомив один з волонтерів.

Військові, фото: Міноборони
Військові, фото: Міноборони

Офіцери військової частини стверджують, що "вихованку" з багатогодинним ходінням по розпеченому плацу вигадали. Вони також запевнили, що інформація про самоволку також не відповідає дійсності, а просто група строковиків влаштувала пиятику.

Коли про це дізналися, особовий склад вивели з казарм і кожного перевірили на предмет алкогольного сп'яніння. У кого були ознаки - відправили на медичний огляд.

Пізніше з'ясувалося, що хлопець з Вінниці на громадянці займався єдиноборствами і отримував травми голови, тобто інсульт не пов'язаний з його службою.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, молоді офіцери підкорили Карпати, ось хто захистить Донбас від Путіна: "Справжні козаки".

Як повідомляв портал Знай.uа, київський військовий ліцей вперше прийняв на навчання дівчат – "У 13 років - в армію".

Також портал Знай.uа писав, що на Львівщині прощаються із загиблим на Донбасі героєм, такий молодий: "Ромчик був закоханий у життя".