19 вересня православні християни святкують Михайлове чудо-2018. В цей день, в IV столітті, жителю Гієраполі уві сні явився архангел Михайло. Він сказав, що якщо німа дочка цього чоловіка вип'є води з джерела неподалік, то вона зможе говорити. Так і сталося. Після дивовижного зцілення ця новина поширилася по всьому християнському світу.

Що не можна робити в цей день

  • Архангел Михаїл вважається борцем проти єресі і зла, сильним захисником віри. Тому в цей день не можна сваритися. Потрібно обов'язково помиритися зі своїми друзями і родичами.
  • Категорично не можна працювати.
  • Кажуть, що в цей день небажано мити голову – можна "змити розум".
  • Також 19 вересня не можна було викидати залишки зі столу. Вважалося, що їх потрібно віддати нужденним.

Як провести цей день

У цей день бажано влаштувати пікнік з рідними, а якщо не вийде – хоча б спільну вечерю. Приготуйте скромну їжу: кашу, салат, спечіть пиріжки.

Ще недавно в цей день на Лівобережжі влаштовували обіди для жебраків і бідних, роздавали милостиню для поминання померлих родичів.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Наші предки вірили, що сьогодні Диявол топче чорницю, тому за неї не ходили в ліс. Люди вірили, що Архангел Михайло спускався з неба зі своїм військом і виморажував нечисть, тому і заморозки починалися.

При цьому бояться Михайла не тільки темні сили, але і нечестиві люди, адже від нього ніякий гріх не приховаєш.

Народні прикмети на Михайлове чудо

  • Якщо вранці у свято на деревах є іній – чекайте багато снігу взимку.
  • Якщо листя з осики падає обличчям "вгору" – зима буде холодною, а якщо навпаки – теплою.
  • Тепло на Михайлів день – осінь буде довгою.
  • Якщо ввечері хмари мають синій колір – це до змін у погоді.