У лікарні державного управління справами України під назвою "Феофанія" провели унікальну операцію, в ході якої була видалена пухлина з грудної клітини пацієнтки вагою 4,5 кг.В Україні це перша подібна операція, так як процедура дорога і вимагає особливої апаратури і відповідної кваліфікації лікарів. Про це передав Офіс президента в Facebook.

Читайте Знай в Google News!

З цією пухлиною 66-річній пацієнтці довелося жити кілька років. І раптом знайшовся хірург, який погодився провести складну операцію, яка була безкоштовною для пацієнтки. Вона пробула на операційному столі 12 годин, було задіяно 30 лікарів і 23 донори. У неї двічі зупинялося серце, але в кінцевому підсумку вона може відчути довгоочікуване полегшення у вигляді позбавлення від величезної пухлини.

"Складність операції полягає в тому, що, по-перше, важкий соматичний загальний стан пацієнтки — локалізація пухлини непроста, є небезпека великої крововтрати, пошкодження легенів і зупинки серця. По-друге, технічно складно. Повинні бути одночасно зібрані відповідні фахівці і необхідне обладнання", — розповів головлікар "Феофанії" ігор Семенов.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

У січні президент Володимир Зеленський підписав указ про надання доступу лікуватися в "Феофанії" всім українцям, тоді як раніше до лікарні мали доступ лише чиновники.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Києві пропала пенсіонерка після інсульту, сини кілька діб не змикають очей.

Як повідомляв "Знай.ua", безвіз для українців: чи дійсно існує загроза закриття кордонів і про що брешуть адепти Порошенка.

Знай.ua писав, "До побачення, наш ласкавий Сашка": Лукашенко отримав імпічмент на європейському рівні.