З анексованого путінськими військами Криму прийшли тривожні новини. З'явилася інформація, що з 23 вересня в Алушті, Партеніті та Малому Маяку вводять обмеження щодо подачі води.

Читайте Знай в Google News!

Про це розповіла підконтрольна Кремлю глава Адміністрації Алушти Галина Огнєва, пише "Радіо.Свобода".

У Криму тотальна посуха, фото: Telegram-канал " Україна в шоці"
У Криму тотальна посуха, фото: Telegram-канал " Україна в шоці"

"З середи, 23 вересня ми вводимо в Алушті, Партеніті і Малому Маяку обмежувальні заходи подачі води. А саме: у нічний час з 23:00 до 05:00 в системі водопроводу буде знижено тиск. Вода буде, але йтиме вона під низьким тиском. Це тимчасовий захід, але він допоможе заощадити і не допустити ситуації повної відсутності води", - написала Огнєва на своїй сторінці в Facebook.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Вона зазначила, що в Ізобільненському водосховищі залишився "невеликий обсяг, якого вистачить тільки до грудня". Також протягом останнього тижня зафіксовано зростання кількості звернень громадян Сімферополя з питань водопостачання.

Посуха в Криму, фото: krymr.com
Посуха в Криму, фото: krymr.com

З понеділка, 7 вересня, в Сімферополі, Бахчисараї та Сімферопольському районах через посуху і обміління водойм починається третій, найжорсткіший етап обмежень подачі води.

У російському уряді Криму повідомили, що готуються до "гіршого сценарію" з водопостачанням півострова. Підконтрольний Кремлю глава Криму Сергій Аксьонов раніше повідомляв, що не виключає того, що Росія визнає надзвичайну ситуацію з водопостачанням Криму. Він також стверджував, що до 2020 рік став найпосушливим за 150 років спостережень.

Моніторингова місія ООН в Україні наполягає на тому, що з урахуванням анексії Кримського півострова, "Росія несе основну відповідальність за забезпечення доступу до води захищеним особам в Криму".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, з кранів тернополян замість води тече кава, навіть не думайте брати це в рот.

Як повідомляв Знай.uа, в Україні кардинально зміниться Клімат, екологи б'ють на сполох.

Знай.uа писав, анексований Крим перетворюється на Сахару: кадри моторошної посухи на півострові.