Популярна соціальна мережа TikTok поки ще попрацює в США, незважаючи на недавню інформацію про заборону. Стало відомо, що президент Америки Дональд Трамп заявив - він схвалює угоду між китайською ByteDance Ltd і американськими фірмами Oracle і Walmart. Додаток буде працювати в країні, а дата його закриття (якщо таке взагалі відбудеться) не названа.

Дональд Трамп, фото YouTube
Дональд Трамп, фото YouTube

" я благословив цю угоду. Я схвалюю угоду концептуально "

Нагадаємо, що 3 серпня лідер США пригрозив, що заборонить TikTok на території країни, якщо додаток не буде продано американській компанії до 15 Вересня. Звичайно ж, цього не сталося, і Трамп підписав два укази, згідно з якими громадянам США забороняється укладати угоди і здійснювати транзакції з китайськими компаніями ByteDance і Tencent, а також їх дочірніми структурами.

"TikTok автоматично збирає" величезні масиви " призначених для користувача даних, говорилося в указі Трампа. "Цей збір даних загрожує надати Комуністичній партії Китаю доступ до особистої та службової інформації американців, потенційно дозволяючи Китаю відстежувати місцезнаходження федеральних службовців, складати досьє з особистої інформації для шантажу і вести корпоративне шпигунство", — пояснював у той час Трамп.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

TikTok, gizchina
TikTok, gizchina

Представники TikTok були шоковані указом президента США. Керівництво компанії заявило, що дані американських користувачів зберігаються на серверах в США і Сінгапурі, а не в Китаї.

"Протягом року ми прагнули налагодити контакт з владою, щоб знайти рішення висловлених побоювань. Але замість діалогу адміністрація не звертала уваги на факти, диктувала умови угоди і намагалася втрутитися в переговори між приватними компаніями", — заявили в TikTok. У компанії також зазначили, що указ не є законним, і такий документ може підірвати довіру світового бізнесу до США.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Зеленський пожав плоди слави Порошенко У Франківську.

Як повідомляв " Знай.ua", Вікіпедія визнала Київ українським, "совок" - до побачення: "Kyiv not Kiev"

Знай.ua писав, На Дніпровщині жорстоко поглумилися над хворою дитиною, українці оніміли: "що ж за людиною треба бути"