Експерт Юрій Корольчук розповів, яку суму доведеться українцям витрачати з бюджету в опалювальний сезон-2020. Аналітик поспілкувався з виданням Finance.ua, і заявив, що вже взимку можуть бути різко підвищені тарифи на газ для побутових споживачів. Якщо зараз блакитне паливо коштує 3 грн./кубометр, то в холодну пору року розщедритися доведеться вже на 6 грн за куб. В кінцевому рахунку тариф може зрости до 8 грн./кубометр. А це означає, що опалення житлового будинку в 100 квадратів коштуватиме до 5000 гривень на місяць.

Дещо простіше доведеться жителям багатоквартирних будинків, оскільки для них діє спеціальна ціна на газ (у серпні було 2,9 гривень). Але експерт допускає, що ця ціна зберігається тільки до виборів, і неважко здогадатися, що буде потім.

Раніше стало відомо, що опалювальний сезон в Україні під загрозою зриву. У тому числі, заборгованість тільки на газовому ринку становить 114 мільярдів гривень. Експерт не сумнівається, що вже восени українці зіткнуться з серйозними проблемами.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Нагадаємо, раніше "Укрзалізниця" придбала на тендері дизпаливо за ціною " Роттердам + $31 / т"

Як повідомляє портал "Знай.ua"Вартість приєднання до електромереж має бути знижена – - " розумні електромережі України"

Також «Знай.ua " писав, що Субсидія в новому опалювальному сезоні: у Мінсоцполітиці назвали важливу умову