Наступного року вперше в історії на широко відомому Байройтському фестивалі в Німеччині диригуватиме жінка-українка Оксана Линів. Про це повідомляє DW, посилаючись на газету Welt.

Читайте Знай в Google News!

Директор фестивалю Катаріна Вагнер (Katharina Wagner) уточнила, що під керівництвом Линів буде виконана опера "Летючий голландець". Режисер вистави – росіянин Дмитро Черняков, який також стане дебютантом на Байройтському фестивалі.

У 2020 році Байройтський фестиваль, на якому виконують твори німецького композитора 19-го століття Ріхарда Вагнера (Richard Wagner), вперше в післявоєнній історії скасували через пандемію коронавірусної інфекції.

Оксана Линів, фото: Знай.ua
Оксана Линів, фото: Знай.ua

Однак у прийдешньому році захід має відбутися, запевнила його директор Катаріна Вагнер.

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"З боку акціонерів є стовідсоткове бажання зробити фестиваль у 2021 році можливим", - сказала вона.

При цьому сама Линів зізналася газеті Welt ,що "є щось особливе в тому, що вона стане першою жінкою, яка диригуватиме в цьому чарівному місці" з моменту заснування Байройтського фестивалю.

Geplaatst door Oksana Lyniv op Maandag 21 september 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, "Червоній руті" - 50: історія створення легендарного хіта, яким Івасюк прославив Україну.

Як повідомляв портал Знай.uа, український диригент Оксана Линів підкорила Австрію на грандіозному концерті.

Також портал Знай.uа писав, що львівські хлопці з Randevu вдихнули в легендарну "Гуцулку Ксеню" нове життя, де ваші трембіти - душевне відео.