Вже скоро киянам можуть перерахувати платіжки на опалення. Це зачепить близько 300 тисяч споживачів комунальних послуг, повідомляється на сайті АМКУ, передає Хвиля.

Читайте Знай в Google News!

Антимонопольний комітет рекомендував компанії "Євро-Реконструкція" здійснити перерахунок плати за теплову енергію, послуги централізованого опалення, а також гарячого водопостачання через зниження ціни природного газу протягом опалювального періоду 2019-2020 років.

"Євро-Реконструкція" проігнорувала січневі рекомендації Комітету про зміну нарахувань в опалювальному сезоні 2019-2020 років плати за теплову енергію і теплопостачання у зв'язку з істотним – понад 20% – зниженням ціни на газ", - йдеться в повідомленні.

У той же час АМКУ спростував інформацію про те, що основним видом палива з часткою в 90% для постачальника є вугілля, а не газ, вказавши, що частка газу при виробництві протягом останніх чотирьох місяців тепла становила 42,7%, у квітні – 56%.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Опалення газом, фото з відкритих джерел
Опалення газом, фото з відкритих джерел

Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, встановила 17 березня для "Євро-реконструкції" тариф на послуги з постачання теплової енергії на рівні 827,18 грн/Гкал.

Однак, за даними антимонопольників, підприємство продовжує нараховувати населенню плату за послуги централізованого опалення за попередніми тарифами – 1341,53 грн/Гкал, тобто завищеними на 514,35 грн.

"Заявляючи про намір знизити тарифи у разі укладення споживачами нових договорів, "Євро-Реконструкція" належним чином не поінформувала їх про можливість отримання послуг за нижчим тарифом... така поведінка підприємства містить ознаки зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку", – заявили в АМКУ.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, інфляція восени: як відіб'ється на цінах і чого чекати українцям.

Як повідомляв портал Знай.uа, українців змусять віддавати за комуналку останнє: "Вже з 1 жовтня".

Також портал Знай.uа писав, як оформити субсидію в 2020 році: покрокова інструкція.