У 2019 році в Україні було укладено понад 237 тисяч шлюбів, а розлучень – у 6 разів менше. Світова ж картина дещо інша: майже 50% пар загалом розлучаються у перші роки після одруження.

Читайте Знай в Google News!

Експерти зауважують, що перші п’ять років сімейного життя важкі. Ситуація не змінюється навіть з появою дитини, тому подружжя найчастіше прощається один з одним. Водночас демограф Стівена Рагглс стверджує, що з віком вірогідність розлучитися тільки зростає, пише "Всвіті".

Розлучення, Press Online
Розлучення, Press Online

Фахівці назвали фактори, які найбільше впливають на шлюб:

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

1. Науковці помітили взаємозв’язок між кількістю грошей витрачених на весілля та злагодою у подальшому подружньому житті. Пари, які провели розкішні церемонії, живуть разом менше часу.

2. Витрачати гроші варто не на столи з їжею, а на солодкі подорожі у медовий місяць, що зблизить молоде подружжя.

3. Помилкою також вважають життя у цивільному шлюбі. Після нього шлюб найчастіше розпадається у перші два роки подружнього життя.

4. Психологи рекомендують контролювати рівень позитивних та негативних переживань у парі.

5. Весільні фотографи запевняють, якщо один з молодят під час розрізання весільного торта не допомагає, то шлюб не протримається довго.

6. Іноді партнерам у шлюбі потрібна свобода, але занадто багато свободи у відносинах руйнує шлюб. Ревність партнера тут неминуча.

7. Менше часу в телефоні – більше поряд з коханою людиною.

8. Конфлікти стають частішими саме після зміни ладу в родини через появу малюка, тому це аж ніяк не спосіб зміцнити шлюб.

9. Дитина не здатна втримати того, хто хоче піти з родини.

10. Однакові інтереси в родині не значать, що сім’я дійсно міцна.

11. Щасливіші сім’ї ті, в яких частіше лунають слова «ми», «наш», «нас», ніж «я», «мій», «моє». Підсвідомо цими словами ви об’єднуєте вашу родину.

12. Перегляд романтичних комедій також зближує пари. Кінострічки допомагають пригадати романтичні моменти в спільному житті пари.

13. Якщо у ваших відносинах трапляється нездорова критика, презирство, оборона, опір, то з вашим спільним життя не все гаразд.

14. Найгірше у сім'ї – це презирство. Його легко побачити з боку партнера, коли він закочує очі та допускає у ваш бік неприємні жарти й глузування.

15. Аби бути щасливими, одруженим парам потрібні проблеми. Розумне розв’язання проблем зближує пари й робить шлюб міцнішим.

16. Не приховувати правду – добре. Але не варто розповідати партнеру все, що вам у ньому не подобається. Краще висловити це по іншому.

17. Пари, які не зациклені на відкладанні грошей, живуть разом довше. Необхідно витрачати гроші й на задоволення, щоб отримати позитивні переживання від спільного проведення часу.

Розлучення, фото: gmk
Розлучення, фото: gmk

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні МВС ввело водійські права і техпаспорт нового зразка: як довго будуть дійсними старі документи

Як повідомляв портал "Знай.ua", Зеленський згадав старі лозуги про "посадки навесні", українці скептично усміхнулися: "Текст із "Розсміши коміка"? Вова, навіщо..."

Також "Знай.ua" писав, що як розрахувати розмір майбутньої пенсії: у ПФУ розповіли про електронні послуги