Прийти до компромісу сторони ніяк не можуть, оскільки Москва наполягає на проведенні виборів на окупованих територіях до повернення Україні контролю над державним кордоном, а Київ — після. Тим часом керівники української делегації Леонід Кравчук і Вітольд Фокін пропонують рецепти розв'язання проблеми, неприйнятні для значної частини суспільства. Експерти прогнозують, що такий розвиток подій може призвести до загострення в зоні військового конфлікту на сході України.

Інша небезпека — це новий сплеск епідемії COVID-19, який очікується в кінці жовтня і листопаді. Найгірше те, що тепер епідемія буде накладатися на сезонні захворювання, такі, як грип і ГРВІ. Одні хвороби загострять інші, а лікарям буде дуже важко провести межу між ними.

Принаймні, в економіці нічого катастрофічного очікувати не доводиться. Гривня, за всіма прогнозами, утримається на колишньому рівні. Однак, як це зазвичай буває восени, подорожчає газ — а значить, і все, так чи інакше пов'язане з ним.

Місцеві вибори, призначені на 25 жовтня, ведуть до загострення політичних пристрастей, які можуть привести до прямого насильства. Нещодавно ми вже спостерігали таке насильство на прикладі зіткнень між «азовцями» та прихильникам народного депутата Іллі Ківи — але зовсім не факт, що цей бій виявиться останнім.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Нарешті, монобільшість у Верховній Раді показує себе все менш і менш ефективною, так що прихильникам президента Зеленського все частіше доводиться укладати альянси з іншими фракціями — а це не дуже добре позначається на репутації глави держави. Ряд політологів допускає можливість втрати ним підтримки більшості нардепів — і тоді ж до всіх інших проблем України чекає парламентська криза.

Раніше повідомлялося про зростання рейтингу партії «Опозиційна платформа — За життя».

Також головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко допускав можливість посилення карантину.