25 вересня 2016 року у Дніпрі було застрелено співробітників національної поліції Артема Кутушева й Ольгу Макаренко. Це стало першою загибеллю поліціянтів на службі після реформи, і ця сумна дата увійшла в історію України. У четверту річницю трагедії Міністерство внутрішніх справ нагадало про загибель представників закону і вшанувало їх пам'ять.

Читайте Знай в Google News!

Відповідна публікація була розміщена на офіційній сторінці МВС в соціальній мережі Facebook.

"25 вересня 2016 року... чорний день для родини патрульної поліції.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Тоді трагічно обірвалося життя двох патрульних, захисників, молодих людей, вірних сина і доньки України. Ця подія сколихнула всю країну, а поліцейські досі пригадують її з неприхованим болем.

Артем Кутушев та Ольга Макаренко стали першими патрульними, які загинули під час виконання службових обов'язків.

Напарники Ольга та Артем працювали в тандемі й розуміли одне одного з пів слова.

Життєрадісний, активний, веселий Артем та енергійна, ініціативна й відповідальна Ольга — такими пригадують патрульних колеги, такими їх пам’ятатимуть завжди.

Минуло вже чотири роки…Довгих, нестерпно важких без вас. Чотири роки ви живете в наших серцях, у нашій пам'яті. Ця рана досі ятрить наші серця, вона ніколи не загоїться. Тоді вбивця патрульних отримав довічне ув'язнення.

Сьогодні у всіх управліннях патрульної поліції приспущені прапори… Ми віддаємо шану загиблим колегам. Пам'ятаємо, низько схиляємо голови перед вашим подвигом", — йде мова у повідомленні.

25 вересня 2016 року близько 10 ранку поблизу автовокзалу патрульні зупинили автомобіль Citroen, який проїхав на червоне світло. Затриманий Олександр Пугачов (який перебував у розшуку у зв'язку з розслідуванням злочинів роти "Торнадо") почав сперечатися з поліцейськими і вимагав відпустити його. Після відмови затриманий зробив кілька пострілів, убивши Кутушева і важко поранивши Макаренко. Кутушев встиг зробити постріл, поранивши Пугачова в живіт. Макаренко померла в лікарні, а нападника змогли спіймати того ж дня — він звернувся до лікарні за медичною допомогою.

25 вересня 2016 року... чорний день для родини патрульної поліції. Тоді трагічно обірвалося життя двох патрульних,...

Geplaatst door МВС України op Donderdag 24 september 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Знай писав, що у Дніпрі ветеринари зафіксували за останній тиждень понад 50 смертей домашніх улюбленців. У районі Діївки помер собака породи Німецька вівчарка. Вмирала вона в страшних муках. Як виявилося, невідомий труїть тварин отрутою. З боку жителів району надходили скарги про загибель тварин.

Також Знай повідомляв, що в Харківській області в селі Покровка правоохоронці викрили 48-річного чоловіка у вбивстві вагітної дружини. Чоловік наніс своїй вагітній дружині сильні тілесні ушкодження, від яких вона померла на місці. Його спіймали в сусідньому населеному пункті.

Нещодавно Знай передавав, що на Вінниччині жінку заарештували за вбивство власної дитини.