Яким буде жовтень в України розповіли синоптики Укргідрометцентру. Згідно з їхніми прогнозами, у наступному місяці місячна кількість опадів становитиме 30-65 мм, а в Карпатах місцями до 75-100 мм.

Читайте Знай в Google News!

За інформацією Укргідрометцентру, такі показники відповідають середнім багаторічним значенням. В середньому температура повітря в жовтні очікується +6+12 градусів, а в горах +6+7, що також є середніми багаторічними значеннями.

Погода, фото pxhere
Погода, фото pxhere

Зниження середньої добової температури нижче + 8 градусів синоптики прогнозують у другій і третій декадах жовтня, а на півдні і на Закарпатті зниження температури нижче 8 градусів прогнозують у листопаді.

Максимальна температура в жовтні, за даними Укргідрометцентру, становить + 25 + 35 градусів, а в Карпатах - +18+24. Абсолютний мінімум зафіксований в північних, Центральний, східних областях зафіксований на значенні-5 - 16 градусів, а в Карпатах-18-23 зі знаком мінус. На півдні Криму абсолютний мінімум становить 0-2 градуси морозу.

У середньому кількість опадів у жовтні зафіксовано на значенні 20 + 54 мм, у Карпатах – до 80 мм, а на високогір'ї до 120 мм.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

дощова погода, скріншот з відео
дощова погода, скріншот з відео

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні МВС ввело водійські права і техпаспорт нового зразка: як довго будуть дійсними старі документи

Як повідомляв портал "Знай.ua", з пенсій українців можуть відрахувати до 50% від загальної суми: нюанси стягнення

Також "Знай.ua" писав, що як розрахувати розмір майбутньої пенсії: у ПФУ розповіли про електронні послуги