У вересні в Україні дещо здорожчали одні із найбільш затребуваних продуктів. Українців попередили про те, що останнім часом зростає вартість хлібобулочних виробів і цукру.

Читайте Знай в Google News!

Зростання цін на хлібобулочні вироби

Подорожчання на пряму залежить від збільшення вартості пшеничного борошна. У той же час вартість зерна не підвищилася. Справа в тому, що компанії, які займаються розмелюванням зерна. З'ясувалося, що ціна зросла і на пропозицію на 500-1300 грн / т.

Таким чином, станом на 25 вересня найчастіше компанії займаються перемелюванням пшениці поставили ціну в межах 8500-9750 і 8300-9550 грн / т EXW відповідно на борошно вищого і 1 сорту.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Супермаркет / скріншот з відео
Супермаркет / скріншот з відео

Відомо, що зростання цін на пшеницю борошномельних кондицій, яке триває з початку вересня.

Подорожчання цукру

представники цукрових компаній пояснюють невисокою якістю цукрових буряків, що надходить на переробку, а також тим, що в даний час працюють всього лише 9 цукрових заводів

За останні кілька днів цукрові підприємства України підняли ціни більш ніж на 2 тис.грн за тонну.

Супермаркет / скріншот з відео
Супермаркет / скріншот з відео

Станом на 21 вересня оптово-відпускні ціни на цукор становили в Україні 13,9 тис.за тонну (з урахуванням ПДВ).

Станом на 16 вересня оптово-відпускні ціни на цукор становили в Україні 11,5 -11,9 тис.грн за тонну (залежно від якості та термінів оплати).

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Слуги народу взялися за пенсії, з чим залишаться українці після чергової індексації.

Як повідомляв Знай. ua, перерахунок пенсій в Україні 2020, новий прожитковий мінімум і 100 гривень.

Також Знай. ua писав, що українцям підвищать мінімалку і пенсію на 277 Гривень, в Мінсоцполітики пояснили подробиці "щедрості".