В Україні триває сумна статистика щодо кількості хворих коронавірусною інфекцією. Щодня їх стає більше на 2-3 тисячі. Медики відзначають, що у захворювання спостерігаються нові симптоми, яких раніше не було.

Читайте Знай в Google News!

"Про зміну вірусу не можемо говорити, це наукова робота. Але ми бачимо, як змінюється клінічна картина у наших пацієнтів. Ті хворі, які надходили в березні, відрізняються від тих, які були в травні, і так далі. Зараз додалися нові симптоми", – розповіла "Суспільному" завідуюча приймального відділення Харківської обласної інфекційної лікарні Світлана Молокова.

Лікар зазначає, що раніше пацієнти спочатку скаржилися на біль в горлі і слабкість, а вже потім піднімалася температура. І вже після дане захворювання розвивалося в пневмонію. На даний момент у пацієнтів спостерігають нежить як один із симптомів. І при цьому не у всіх з'являється температура.

"У серпні, ближче до вересня, з'явилися хворі, які говорили, що їх турбують нежить і загальні ознаки респіраторних інфекцій: першіння в горлі, нежить, іноді температура, іноді немає. Два-три дні-сухий кашель, потім продуктивний кашель і задуха", - розповіла Молокова.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Відзначимо, що медики кажуть, що зараз пацієнти скаржаться на такі ж симптоми, як при і ГРВІ, а пізніше роблять тест і він показує COVID-19.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Комаровський попередив про нову хвилю Covid-19, коли чекати і як себе захистити.

Як повідомляв Знай. ua, вакцинація від коронавірусу, перша країна в світі масово вводить жителям ліки.

Також Знай. ua писав, що Дніпровська аптека "впарювала" городянам панацею від китайського вірусу.